Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Lüdenscheid şehrinde bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Sultan Ahmet Camii’nde, öğrencilere yönelik diksiyon kursu düzenleniyor.

Lüdenscheid DİTİB Sultan Ahmet Camii’nde Kur'an kursuna devam eden kız öğrencilere düzenlenen kursta, akıcı ve etkili konuşmanın ayrıntıları anlatılıyor.

Uluslararası İlahiyat Programı (UİP) mezunu din görevlisi ve diksiyon eğitmeni Sümeyra Köse tarafından verilen kursa, 30 öğrenci katılıyor.

Üniversite eğitimi sırasında diksiyon, önder genç liderlik, gençleri ve gençlik dönemini anlama sanatı ile manevi rehberlik eğitimi kurslarına katılarak sertifika aldığını belirten Köse, "Almanya’da doğup büyüyen gençlere bir 'faydam dokunsun diyerek' kurslara katıldım. Öğrendiklerimi ve tecrübemi gençlere aktarmak istedim" ifadesini kullandı.

Gençlerin ana dilini doğru ve güzel konuşmaları için kurs düzenlediklerini belirten Sümeyra Köse, "Güzel, akıcı ve etkili konuşma konusunda gençlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kurslarımızda her hafta bir saat Türkçemizi düzgün kullanmak, dilimizi güzel konuşmak amacıyla güzel konuşma dersleri veriyoruz. Dinimizin ilk emrinin 'oku' olduğunu hatırlatarak, gençlerimize okuma alışkanlığı kazandırmak için çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Dernek olarak gençlerin zamanlarını verimli değerlendirebilecekleri, ilgi ve alakalarını çekeceğini düşündükleri etkinlikler düzenlediklerini dile getiren Lüdenscheid DİTİB Sultan Ahmet Camii Dernek Başkanı Köksal Üçüncü ise "Almanya’da doğup büyüyen gençlere yönelik verilebilecek en önemli derslerden biri de ana dil öğretimidir. Biz de devam eden kurslarımızda bir saat güzel dilimizin öğretilmesi ve konuşulması amacıyla din görevlimizden talepte bulunduk. Kurslarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan