Sinzig DİTİB Hz. Aişe Camii organizesinde cami dernekleri, afet bölgelerinde sel mağdurları ile enkaz temizleme ekiplerine yiyecek ikramında bulundu.

Cami derneği gönüllüleri Sinzig şehrinde selden en çok etkilenen semtlerde 500 kişiye gıda paketinin yanında nakdi yardım ve insan gücü desteği verdi. 

Sinzig DİTİB Hz. Aişe Camii Dernek Başkanı Çoşkun Erden ve Din Görevlisi Muhsin Aksoy, selde zarar gören 3 semtte gıda yardımında bulunduklarını söyledi.

Cami cemiyeti ve cemaati olarak Sinzig şehrinin bir parçası olduklarını belirten Dernek Başkanı Erden, Belediye Başkanı Geron'e her konuda cami dernekleri olarak yardıma hazır olduklarını ve desteklerinin devam edeceğini ifade etti.

Din Görevlisi Aksoy ise "Dinimiz insan ilişkilerine çok önem vermiştir. İnsan ilişkilerinin bir boyutu ise komşu ilişkileridir. Birlikte yaşadığımız komşularımıza moral ve destek vermek, yanlarında olduğumuzu hissettirmek hem İslami hem de toplumsal vazifemizdir." ifadelerini kullandı.

Sel felaketinden etkilenen Sinzig şehrinin Belediye Başkanı Andreas Geron, DİTİB cami derneklerine yardımlardan dolayı teşekkür etti.

Geron, bu zor günlerinde cami derneği öncülüğünde yapılan yardımı anlamlı bulduğunu ifade ederek memnuniyetini dile getirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan