Köln DİTİB Merkez Camii Konferans Salonu’nda verilen iftar yemeğine, yönetim kurulu üyeleri ile genel merkez ve Sosyal Dayanışma Merkezi Derneği (ZSU) personeli katıldı.

Ditib Iftar 2024 3

DİTİB ve ZSU çalışanları ile ailelerinin Ramazan ayını tebrik ederek sözlerine başlayan DİTİB Genel Sekreteri Eyüp Kalyon, “Bu güzel Ramazan akşamında DİTİB ailesi olarak bir araya gelmenin mutluluğunu ve Ramazan ayına erişmenin hazzını yaşıyoruz. Yüce Mevlam gayesine uygun bir şekilde Ramazan ayını idrak etmemizi hepimize nasip eylesin. Bizleri böyle güzel sofralarda bir araya getirsin, hayırla ve iyiliklerle buluştursun.” dedi.

Ditib Iftar 2024 1

Kalyon, "Bu kurumları inşa ve imar eden büyüklerimizden Allah razı olsun. Peygamber Efendimiz ile birlikte başlayan ve günümüze kadar gelen bir hizmetin devamıyız. Bu hizmette bulunmak onur vericidir. Bu müesseleri kuran büyüklerimiz, alın terleriyle, göz yaşlarıyla bu mabedleri kurdular ve bizlere emanet ettiler. Rabbim kendilerinden razı olsun. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı ve afiyetler diliyorum. Bu kurumda sizlerle birlikte çalışmaktan gurur duyduğumu ve bu hizmetin içerisinde olmaktan, bu hizmetin bir tarafından tutmaktan dolayı mutlu olduğumu sizlerle paylaşmak istiyorum." ifadelerini kaydetti.

Ditib Iftar 2024 5

DİTİB‘in yürüttüğü hizmetlerle dünyanın mahrum ve mağdur coğrafyalarına umut olmaya devam ettiğini kaydeden Kalyon, "Geçen yıl Ramazan ayında elim bir deprem hadisesi yaşandık. Türkiye’de yaşanan elim bir deprem hadisesinin ardından yaralarını sarmak için DİTİB ailesi olarak Almanya genelinde nakdi yardım kampanyası başlattık. Bu yıl da yine Ramazan ayında ortadoğuda üzücü hadiseler yaşıyoruz, o kardeşlerimize de yardımcı olmaya çalışıyoruz. İnşallah müşterek çabalarla savaş biter, akan kan ve gözyaşı durur. DİTİB, ırk, renk, dil, din ayrımı gözetmeksizin mağdur, muhtaç, mazlum bütün insanların yanında olmayı kendisine ilke edinmiştir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından ezanın okunmasıyla oruçlar hep birlikte açıldı. Samimi bir ortamda geçen iftar yemeği, yapılan dua ile sona erdi.

Editör: Avrupa Haber Merkezi