Almanya’da koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler çerçevesinde Ramazan Bayramı namazı, Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Hürth Camii'nin bahçesinde kılındı.

Sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek Hürth DİTİB Camii’nde kılınan bayram namazına; kendi seccadelerini getirmesi, maske takması ve irtibat bilgilerinin kayıt altına alınması şartı ile vatandaşların katılımına izin verildi.

Hürth Belediye Başkanı Dirk Breuer de bayram namazında Müslümanları yalnız bırakmadı.

Müslümanların bu güzel birlikteliğine katılım sağlayan Başkan Breuer, bayram namazı sonrası yaptığı konuşmada Müslümanlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; "Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. Aileleriniz ve sevdiklerinizle birlikte güzel bir bayram geçirmenizi diliyorum. Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum." ifadelerine yer verdi.

Cami yönetimi tarafından Başkan Breuer’e bayram hediyesi takdim edildi, Breuer ise camiye bağışta bulundu.

Bayram vesilesiyle camiye ve cemaate kavuşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Hürth Camii Dernek Başkanı Şeref Turna, katılımlarından ötürü Hürth Belediye Başkanı Dirk Breuer’e ve bayram namazı kılınabilmesi için ön hazırlıkları yapan gönüllülere teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan