Bamberg DİTİB Selimiye Camii’nde eğitim gören Nisa, kısa zamanda namaz surelerini ezberleyerek Kur'an-ı Kerim okumaya geçmişti. Anne ve babasının gayreti, Bamberg DİTİB Selimiye Camii din görevlisi Coşkun Sırrı Mert ve dernek başkanı Mehmet Çetindere’nin de yardımlarıyla Nisa’nın isteği yerine getirildi. Nisa’ya Braille alfabesi ile hazırlanmış Kur´an-ı Kerim hediye edildi.

9 yaşındaki Nisa Özbek: “Kur´an-ı Kerim aldığım için mutluyum. Almak istiyordum. Hayırlısıyla daha iyi öğreneceğim. Okuma şeklini bildiğim Braille alfabesi ile Kur’an-ı Kerim‘i daha kolay öğreneceğim, yeni yeni başladım. İnşallah geliştireceğim” dedi.

Bamberg DİTİB Selimiye Camii cemaatinin katkılarıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görme engellilerin öğrenmesi için Braille (kabartma harfli) olarak hazırlanan Kur`an-ı Kerim, düzenlenen mütevazı törenle Nisa’ya takdim edildi.

6 ciltten oluşan kabartma Kuran-ı Kerim`le Nisa’nın okumayı geliştireceğini belirten Coşkun Sırrı Mert, "Dünyanın en önemli hediyesi Kuran`ı Kerimdir. Peygamberimiz bir hadisinde buyuruyor ki, "Sizin en hayırlınız Kuran-ı Kerim'i öğrenen ve öğretenlerinizdir". Biz de bu hadisi rehber edinerek, görme engelli kardeşimiz Nisa`nın bizlerden isteğini yerine getirdik. Kısa bir eğitimden sonra Nisa’yı tatilde de okutmaya devam edeceğiz, okuyuşları birlikte düzelteceğiz" dedi. Nisa ile anne ve babası kabartma harfli Kur‘an-ı Kerim hediyesi karşısında duygusal anlar yaşadı.

Nisa’nın anne ve babası, “Bamberg DİTİB Selimiye Camii cemaatine, din görevlisi Coşkun Sırrı Mert, dernek başkanı Mehmet Çetindere ve Kur’an öğreticisine kendilerine gösterdikleri yardımseverlik ve duyarlılıktan ötürü teşekkür ederek, “emeği geçen herkesten Rabbimiz razı olsun“ dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan