Berlin DİTİB Dini Danışma Kurulu’nun organizesinde “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu konferans, DİTİB Türk Şehitlik Camii Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Program, Berlin DİTİB Türk Şehitlik Camii din görevlisi Enes Abdullah Cergel’in Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Berlin DİTİB Eyalet Birliği Başkanı Fatih Eroğlu ve Dini Danışma Kurulu Başkanı Dr. Emre Şimşek’in açılış konuşması ile başladı.

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu konferansa konuşmacı olarak Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdulkadir Kabdan katıldı.

Vefa bugün insani ve toplumsal en çok  ihtiyaç duyulan haslettir

Mevlid-i Nebi Haftası’nın ana teması “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” olarak belirlemiş, dolayısıyla hafta boyunca gerçekleştirilecek tüm etkinliklerde Hz. Peygamber’in örnekliği çerçevesinde vefa konusuna dikkat çekileceğini belirten Dr. Abdulkadir Kabdan, “Vefa bugün insani ve toplumsal en çok  ihtiyaç duyulan hasletlerdendir” dedi.

Hz. Peygamberin hayatı ve örnek kişiliğinden bahseden Kabdan, “Sevgili Peygamberimiz; vefakar bir eş, şefkatli bir baba, doğru bir tacir, emin bir ortak, insanlığın yolunu aydınlatan bir mürşid, varlığını Allah’a yöneltmiş bir abid, büyük bir hukukçu, eşsiz bir haksever, mihrapta namaz kıldıran bir imam, hutbe irad eden bir hatiptir.  Son Peygamber’in hayatına baktığımızda görürüz ki, iman ve ibadet ancak güzel ahlakla kemale erer. Sünnet namazları kılmak nasıl ondan bize miras kalmışsa, samimi ve dürüst olmak, can taşıyan her varlığa şefkat ve merhamet göstermek, adaletten ayrılmamak, ailenin değerini bilmek ve mümin kardeşliğinin hakkını vermek de aynı şekilde onun sünnetidir.” İfadelerini kullandı.

Kabdan konuşmasını şöyle tamamladı: “Hafta münasebetiyle peygamberimizi anlamak; bize emanet olarak bıraktığı Kuran ve Sünnete sımsıkı sarılmak ile mümkün olur.  Bize rabbimizi öğreten ve Kuran-ı Kerim ile bizi buluşturan, mümin olmanın gereği olarak namazdan oruca, hacdan zekâta her bir ibadetimizi nasıl yerine getireceğimizi bize gösteren Sevgili Peygamberimizdir. İmanın manasını bize anlatan; iyi bir insan, salih bir kul, olgun bir mümin olmayı bize öğretendir.”

Mevlid-i Nebi programı, gül takdimi ve yapılan dua ile sona erdi.

Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında DİTİB Türk Şehitlik Camii’nde gençlerle sabah namazında bir araya gelindi. Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahi ve tesbihatların okunduğu sabah namazı sonrası cami yönetimi tarafından katılımcılara çorba ikramı yapıldı. 

Editör: Mehmet Çalışkan