Aynı tişörtleri giyen öğrenciler, cami avlusunda toplanarak sarık cübbeleri ile kortej oluşturan din görevlileri ile birlikte tekbir ve salatlar eşliğinde camiye girdi. Sunuculuğunu çocukların yaptığı program, Merkez Cami din görevlisi Mehmet Acar'ın okumuş olduğu Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından başladı. Cami çocuk ilahi gurubu ilahiler söyledi. 

Berlin Din Hizmetleri Ataşesi Ahmet Fuat Çandır yaptığı selamlama konuşmasında; Eğitimin bir süreç olduğunu, artık düzenli eğitime okul hayatlarında başladıklarını, Eğitim hayatları boyunca velilerin çocukları desteklemesi gerektiğini, okul hayatında başarılı olmanın ailenin desteği ile mümkün olduğunu ifade ederek artık camiye çocukları hafta sonu eğitime kayıt ettirmelerini tavsiye etti. 

DİTİB Eyalet Birliği Başkanı Fatih Eroğlu da yaptığı selamlama konuşmasında; öğrencilere başarılar dileyerek programın hazırlanmasında emeği geçen Veli Eyalet Koluna teşekkür etti. Daha sonra Şehitlik Camii din görevlisi Hasan Çağlayan, okul hayatına başlayan çocuklar ve onların velileri için dua etti. Din Görevlisi ve aynı zamanda dernek başkanı olan Süleyman Küçük de Almanca dua etti. Duaların ardından çocuklara Veli Eyalet Kollarının hazırlamış olduğu çeşitli hediyeler veridi. Cami avlusunda hazırlanan ikramların gelen misafirlere ikram edilmesiyle program sona erdi.

Bed’-i Besmele” Nedir?

Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisinden Okumak İçin Tıklayınız

Editör: Mehmet Çalışkan