Essen Başkonsolosu Sezai Tolga Şimşir, saldırıya uğrayan DİTİB Sultan Ahmet Camii’ni ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Camilerine geçen ay benzer bir saldırıya maruz kaldığını ve son dönemlerde artan bu saldırıların kendilerini endişelendirdiğini ifade eden DİTİB Sultan Ahmet Camii Dernek Başkanı Turgut Ülker, camilerinin ikinci kez saldırıya uğradığını söyledi. Ülker, “Dortmund şehrinde camilere yönelik artan saldırılardan endişe duyuyoruz. Irkçı saldırının hedefi olabilecek tüm dini kurumlara acilen daha fazla koruma çağrısı yapıyoruz.

Dortmund’un hoşgörü şehri olarak kalması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz ve tüm demokratik kuruluşlarla birlikte ırkçılığa karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Camiye düzenlenen saldırıdan büyük üzüntü duyduklarını belirten Essen Başkonsolosu Sezai Tolga Şimşir, “Son dönemlerde camilere ve vatandaşlarımıza yönelik artan saldırılardan büyük üzüntü ve kaygı duyuyoruz. Bir an önce gerekli tedbirlerin alınarak saldırıların sona ermesini diliyoruz" dedi.

Dortmund şehrinin güzel hasletlerle anılmasını arzu ettiklerini belirten Başkonsolos Şimşir, “Bu şehirde vatandaşlarımızın huzur içinde yaşamalarını istiyoruz. İncemeler başlatılmış, somut bir şekilde fail yada faillerinin yakalanmasını bekliyoruz. Bu ve benzeri üzücü olayların bir daha yaşanmaması için gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Essen Din Hizmetleri Ataşesi Hakkı Gür, Dortmund Türk Dernekleri Platformu sözcüsü Emre Güleç’in de hazır bulunduğu ziyarette Başkonsolos Şimşir, cami yöneticilerine ve cemaatine geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan