Olayı kınayan Başkonsolos Erciyes, DİTİB Genel Merkez bünyesinde Merkez Camii ve Külliyesi’ne 9 Temmuz’da da asılsız bomba ihbarında bulunulduğunu hatırlatarak, iki olayda da Köln Polisi’nin hızlı bir şekilde müdahale etmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Bu tarz olayların toplumun huzurunu bozduğunu, toplumda huzur ve güvenin tesis edilebilmesi için sorumluların bulunularak cezalandırılması gerektiğini söyleyen Erciyes, hangi şekilde olursa olsun ibadet yerlerini hedef alan saldırıların kabul edilemeyeceğine vurgu yaptı.

Başkonsolos Erciyes, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Wassenberg Selimiye Camii’ni ziyaret ederek, cami cemaatine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Erciyes, hastalıklı bir zihniyetin tezahürü olan saldırıyı kınadığını, fail yada faillerinin biran önce yakalanmasını ve hesap vermelerini beklediğini ifade etti. İbadet yerlerinin kutsal mekanlar olduğunu, ibadet yerlerini hedef alan ve cemaatin huzurunu bozan saldırılara toplumun her kesiminin kuvvetli tepki vermesi gerektiğini, olayın takipçisi olacaklarını dile getirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan