Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) aracılığıyla Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) güvencesiyle "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla mazlumların kapısının çalınacağı ve kardeşlik köprülerinin kurulacağı kurban bağışlarını dağıtmak üzere, Almanya’dan 62 gönüllü elçi, Almanya’nın farklı havalimanlarından uğurlandı.

Almanya'dan DİTİB aracılığıyla Endonezya, Benin, Gana, Nijerya, Kenya, Moritanya, Fildişi Sahili, Malavi, Nijer, Uganda, Sierra Leone, Yemen, Somaliland, Somali, Tanzanya, Togo, Mozambik, Lübnan, Pakistan, Zambiya, Güney Sudan, Burkina Faso, Etiyopya, Burundi, Mali, Güney Afrika, Kamerun, Nepal gibi dünyanın farklı ülkelerine gidecek kurban gönüllüleri nezaretinde kesim ve dağıtım işleminin gerçekleştirilecek.

Bağış aşamasından kesilen kurbanların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına kadarki süreçte gönüllüler nezaretinde kesim ve dağıtım gerçekleştireceği kaydedildi.

TDV'nin bu yıl da "Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş" sloganıyla gerçekleştireceği organizasyonda görev alacak gönüllülerle ilgili açıklama yapan DİTİB Genel Başkanı Muharrem Kuzey, Almanya'dan DİTİB aracılığıyla 49 farklı ülkeye gidecek kurban gönüllüleri nezaretinde kesim ve dağıtım işleminin gerçekleştirileceğini ifade etti.

Gönüllülerin hiçbir karşılık beklemeden yardımseverlik duygusu ve inancıyla bu faaliyete katıldığını belirten Kuzey, "Bu farklı ülkelerde bulunan kardeşlerimizle gönül bağı kurduğumuz bir organizasyondur. Dünyanın her yerinde bizlerden şefkat bekleyen insanlara, topluluklara, kardeşlerimize bu iyilik hareketiyle, sahiplenme, kol kanat germek için yola çıkan gönüllü görevlilerimize kolaylıklar diliyorum. Bu sorumluluğun gerekliliklerini hakkıyla yerine getirmeyi müyesser kılmasını Cenâb-ı Hak’tan niyaz ediyorum“ dedi.

Editör: Avrupa Haber Merkezi