11 Ayın Sultanı Ramazan ayını kutsal topraklarda geçirmek isteyenler için düzenlenen 2022 Ramazan Umresi programının detayları belli oldu.

Almanya’da yaşayan Müslümanların pandemi şartlarının uzamasıyla Mekke ve Medine’ye gitme özleminin doruk noktaya ulaştığını söyleyen DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, “İki yıllık hasretin bitmesine çok az bir zaman kaldı. Normal hayata dönüşle birlikte umre seferlerimize de başlamış bulunuyoruz. Pandemi sonrası ilk umrecilerimiz şimdi Mekke’de. İkinci grup umrecilerimizi de, Rabbimiz nasip ederse, Ramazan’da kutsal topraklara uğurlamış olacağız.” dedi.

2022 Ramazan Umre programı hakkında açıklamada bulundu

Ramazan Umresine katılanlara Kabe’ye yürüme mesafesinde, beş yıldızlı otellerde konaklama imkanı sağlanacağını belirten Türkmen, hac ve umre niyetinde ifade edildiği gibi, umreyi kolay kılmak için ellerinden gelen bütün tedbirleri aldıklarını ve bütün imkanları seferber ettiklerini söyledi.

Ramazan Umresi’nde gençlere ve öğrencilere özel fırsatlar ve avantajlar sunulduğunu ifade eden Türkmen, gençlerin Mekke ve Medine’ye olan özleminin, kalplerindeki heyecan ve arzularının kendilerini bir şeyler yapmaya yönelttiğini ve bu saikle, bu sene ilk defa 12-30 yaş arası öğrenciler için Özel İndirimli Ramazan Umresi Programı’nı hayata geçirdiklerini söyledi.

Normal umre fiyatları üzerinden öğrenciler için 700-800 Euro indirim yapıldığını söyleyen Türkmen, söz konusu farkın öğrenciler adına DİTİB’in kendi imkan ve kaynaklarıyla karşılanacağını ifade etti.

Türkmen, Umre turlarına katılmak isteyenlerin DİTİB Hac ve Umre Hizmetleri Müdürlüğü’nün www.hac-umre.eu internet sitesinde inceleyebilecekleri programlar dahilinde kayıtlarını yaptırabileceklerini de sözlerine ekledi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından düzenlenen Ramazan Umresi kayıtlarının 21 Mart 2022 tarihine kadar devam edeceği belirtildi.

Editör: Mehmet Çalışkan