Köln Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Dini Danışma Kurulu Başkanlığı tarafından “Hüsn-ü Hatime“ adıyla Kur’an kursları kapanış programı düzenlendi.

2021-2022 eğitim-öğretim yılının sona ermesi münasebetiyle, Köln bölgesi DİTİB cami derneklerinin katılımıyla düzenlenen kapanış programına yoğun katılım vardı.

Köln DİTİB Merkez Camii’nde gerçekleştirilen Hüsn-ü Hatime programında DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Dilek, Köln DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, DİTİB Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Saral, Köln Eyalet Bölge Birliği Başkanı Adem Onur, Köln Bölge Veliler Birliği Başkanı Kader Durmuş ve kurslara katılan öğrencilerle veliler, din görevlileri ve dernek yöneticileri bir araya geldi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını yapan Köln DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Kuzey, "Hüsn-ü Hatime adı altında ilk defa düzenlenen programın hazırlanmasında emek veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Rabbim böyle güzel günlerde bizleri buluştursun. Hayırda ve iyilikte bizleri yarıştırsın ve birleştirsin. Amacımız Allah rızasına uygun nesiller yetiştirmektir. Bu manada Köln bölgesi cami derneklerimizin Kur'an kurslarımızda eğitim gören çocuklarımız başta olmak üzere velilerimize ve onları yetiştiren din görevlilerimize gönülden şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Çoşkulu bir programda bulunmuş olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden DİTİB Genel Başkanı Türkmen, Kur'an kurslarının dini ve manevi değerlerin kazandırılmasında önemli bir yere sahip olduğunu ve çocukların ahlaki eğitimine büyük katkı sağladığını söyledi.

Türkmen, “Eğitim faaliyetimizde iki önemli kavram oluştu. Eğitim hayatına bed-i besmele ile başlıyoruz, biterken de 'güzel bir son' anlamına gelen Hüsn-ü Hatime ile sonlandırıyoruz. Bu hizmetlerin başarı ve bereket getirmesini diliyorum." diye konuştu.

Hüsn-ü Hatime programında Kur’an kursu öğrencileri ilahi, şiir, hadis ve naatlar okudu.

Ayrıca programda hafız adayı öğrencilerin sunumu ve tiyatro gösterisi de büyük beğeni topladı.

Duygu dolu anların yaşandığı kapanış programı belge takdiminin ardından yapılan dua ile tamamlandı. 

Ayrıca hafta sonu Köln DİTİB Merkez Camii Kur’an Kursu'na devam eden 460 öğrenci için karne merasimi düzenlendi.

Merasimde öğrencilere karneleri dağıtıldı, sevinçleri paylaşıldı.

Öğrenciler hazırlamış olduğu birbirinden güzel gösterilerle büyük beğeni topladı.

Editör: Mehmet Çalışkan