DİTİB’e bağlı Bad Kreuznach, Betzdorf, Lemgo, Oberhausen-Osterfeld, Rheinböllen, Völklingen ve Werl cami derneklerinin kadınlar kolu üyeleri korona virüs nedeniyle evlerinden gönüllü olarak maske dikiyor.

Cami dernekleri kadınlar kolu üyeleri diktikleri maskeleri şehir hastanelerine, yaşlı bakım evlerine, eczanelere, emniyet ve itfaiye teşkilatlarına, esnaf ve komşularına ücretsiz olarak veriyor.

Bad Kreuznach DİTİB Merkez Camii Kadınlar Kolu Başkanı Nazmiye Ceyhan, bir kaç gönüllü ile birlikte işe koyulduklarını ve hastane personeli için koruma maskesi diktiklerini ifade etti.

Ceyhan, Peygamber Efendimiz ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.’ Hadis-i şeriflerinden yola çıkarak, gayenin topluma faydalı çalışmalar yapmak olduğu söyledi.

Bu zor günlerin hep birlikte aşılacakğına vurgu yapan Ceyhan, Kadınlar kolu üyelerimiz evlerinde ürettikleri maskeleri ücretsiz olarak ücretsiz dağıtıyoruz. İnşallah bu zor günleri en kısa sürede atlatırız. Bu zor günlerde insanlara faydalı olabildiysek ne mutlu bizlere. Bu süreçte birlik ve beraberliği ön planda tutmalıyız.” diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan