Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı camilere akın eden Müslümanlar, ilk teravih namazını kıldı.

Rahmet ayı ramazanın girmesiyle birlikte, Köln DİTİB Merkez Camii’nde Din Görevlileri Naci Şengün, Seyfettin Erkan ve Mahir Örgüz tarafından mukabeleye de başlandı.

Köln DİTİB Merkez Camii’nde aileler, çocuklarıyla birlikte on bir ayın sultanı ramazanın ilk teravih namazını kılmanın sevincini yaşadı.

Teravih namazı öncesinde Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizi Şaban İşlek, ramazan ayının güzelliğini, faziletini ve manevi bereketini dile getirdiği vaazında, “Nefislerin terbiye edildiği; zekât, sadaka ve iftar sofralarıyla yoksulların doyurulup gözetildiği; zikir, dua ve niyazlarla ibadetin neşe ve coşkusunun bütün topluma yayıldığı, sevap ve mükâfatın arttığı, af ve mağfiretin çokça ihsan edildiği ve özdeki iyiye kavuşma çabalarının zirveye ulaştığı bu mübarek ayı; her ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da, DİTİB Genel Merkez ve bağlı derneklerimizle birlikte çeşitli etkinliklerle değerlendirmenin gayreti içinde olacağız.” dedi.

"Ramazan ayının mübarek, ibadetlerin kabul olması" temennisinde bulunan İşlek, "Bu itibarla, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)’in buyurduğu gibi, 'Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş' olan ramazan-ı şerifin gönüllerimize huzur, iftar sofralarımıza bereket ve kulluğumuza güzellikler getirmesini temenni ediyor; başta Almanya’da yaşayan Müslümanlar olmak üzere bütün İslam âleminin birlik beraberliğine ve yeryüzünde iyiliğin hakim kılınmasına vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

Vaazın ardından kalabalık bir cemaatle birlikte yatsı namazı ve ilk teravih namazı kılındı.

Teravih namazı sonrası DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Dilek, cami cemaati ile tokalaşarak ramazan-ı şeriflerini tebrik ettiler.

Editör: Mehmet Çalışkan