Schwetzingen DİTİB Süleymaniye Camii kız öğrenciler için hazırlanan ‘Erdemli Öğrenci Evi’nin açılışına; Karlsruhe Eğitim Ataşesi Dr. Uğur Acar, Karlsruhe DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Adem Dursun, DİTİB Öğrenci Evleri Genel Koordinatörü Murat Demirel, DİTİB Süleymaniye Camii yönetim kurulu üyesi Aydın Altınışık katıldı.

Açılışta konuşan DİTİB Öğrenci Evleri Genel Koordinatörü Murat Demirel, üniversitelerin bulunduğu veya yakın şehirlerde imkanları geliştirerek daha fazla öğrencinin yararlanması için gayret ettiklerini ifade etti. Demirel, ayrıca öğrencilere sıcak bir aile ortamı sunmaya çalıştıklarını söyledi.

DİTİB’in sadece eğitim-öğretim alanında değil birçok alanda hayri hizmetler yürüttüğünü ve her zaman eğitime destek olduğunu ifade eden Karlsruhe Eğitim Ataşesi Dr. Uğur Acar ve Karlsruhe DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Adem Dursun, eğitime yapılan yatırımların, geleceğe yapılan en büyük yatırım olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından Schwetzingen DİTİB Kız Erdemli Öğrenci Evi koronavirüs tedbirleri kapsamında hizmete açıldı.

Şu anda 11 öğrenci kapasiteli ve her bir odada tek öğrencinin kalacağı Schwetzingen DİTİB Erdemli Öğrenci Evi’ sadece kız öğrencilere hizmet verecek.

Üniversite şehri Heidelberg ve Mannheim’a yakın mesafe ile Schwetzingen beldesindeki öğrenci evi Almanya’nın çeşitli şehirlerinden gelen kız öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılanması açısından büyük bir eksikliği giderecek.

Editör: Mehmet Çalışkan