Hessen eyaletinin Frankfurt kenti Höchst beldesinde DİTİB Eyüp Sultan Camii boyalı saldırıya uğradı. Öte yandan Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nin Balve şehrinde Mimar Sinan Camii’ne de hırsızlık girişiminde bulunuldu.

Höchst DİTİB Eyüp Sultan Camii Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Hızal’ın yaptığı açıklamada: “9 Kasım tarihinde saat 03.15 sularında kimliği belirsiz iki kişi tarafından camiye sarı, kırmızı ve yeşil renklerinden oluşan boya torbalarıyla saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sabah namazına gelen cemaat tarafından fark edildi. Eldivenli ve maskeli saldırganların video görüntüleri emniyet birimleriyle paylaşıldı” dedi.

Bir yıl önce de camilerinin terör örgütü yandaşları tarafından yazılı saldırıya uğradığını ifade eden Hızal, saldırı sonrası polise ihbarda bulunduklarını ve hukuki olarak işin takipçisi olacaklarını söyledi.

Hızal, “Saldırının kimler tarafından yapıldığını bilmiyoruz. Son dönemlerde camilere yönelik artan saldırılardan bizler de, cemaatimiz de, üyelerimiz de, aileler de endişe duyuyoruz” dedi.

Balve DİTİB Mimar Sinan Camii başkanı Özkan Güler de olayla ilgili yaptığı açıklamada: 9 Kasım tarihinde saat 01.00 sularında maskeli ve el fenerli bir kişinin camiye girmeye çalıştığını, caminin kapı ve percerelerini zorladığını, ana giriş kapasından içeri girmeye çalışırken kamarayı fark ederek olay yerinden kaçtığını ifade etti.

Caminin çevresindeki Alman komşular tarafından kendisinin arandığını ifade eden Güler, eş zamanlı polis aradığını ve polisin olay yerine intikal ettiğini ve 01.00-03.00 saatleri arasında kamera kayıtlarının polis ile birlikte incelendiğini belirtti. Güler, ayrıca camide maddi hasarın olmadığını söyledi.

Polisin kamera kayıtlarını alarak olayla ilgili inceleme başlattığını belirten Güler, endişemiz kimliği belirsiz kişinin ne amaçla camilerine girmeye çalıştığını bilmedikleri için cami yönetimi ve cemaatin tedirgin olduğunu söyledi.

Her iki olayla ilgili polisin incelemesi devam ediyor.

Editör: Mehmet Çalışkan