Wiesbaden İdare Mahkemesi, Hessen eyaletinde okullarda uygulanan İslam din derslerini sona erdirme ve işbirliği ortaklığını askıya alma kararına ilişkin DİTİB’i haklı bularak, eyalette din dersi vermeye devam edebileceğine karar verdi.

Mahkemenin verdiği kararında, 28 Nisan 2020'den itibaren Hessen Kültür Bakanlığı’nca DİTİB'in din dersi vermesinin engellenmesi hukuka aykırı bulundu. Kararda ayrıca DİTİB’in 2013-2014 ile 2019-2020 yılları arasında olduğu gibi tekrar eyalette İslam din dersi verebileceği belirtildi.

Hessen DİTİB Eyalet Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, İdare Mahkeme'nin verdiği karardan duyulan memnuniyet dile getirildi.

Hessen Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile yedi yıldan beri devam eden düzenli din eğitiminin herhangi bir şikâyet ve sorun olmadan verilmesi için aktif işbirliği ortaklığının yeniden başlaması dört gözle beklendiği belirtilen açıklamada, “Hessen Kültür Bakanlığı ile yapıcı işbirliği içinde Müslüman vatandaşlara ve bir bütün olarak toplumumuza karşı dini cemaat olmanın sorumluluğunu yerine getirmeye çalışmaktayız. Bu bağlamda, Hessen'li Müslüman öğrencilere, öğretmenlere ve velilere, anayasal olarak sahip oldukları temel haklar da dâhil olmak üzere, İslam din dersleri öğretimi pedagojik ve didaktik avantajları ile birlikte tekrar sunulacaktır. Müslüman öğrencilere, düzenli ve anayasaya uygun bir müfredat çerçevesinde, okul eşliğinde ve bilimsel bir eğitim almaları için olanak sağlanacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan