Völklingen DİTİB Selimiye Camii Gençlik Kolu, Regenbogen İlkokulu'na 5 bin Euro bağışladı.

"Açık Cami Günü ve Kültürler Haftası" etkinlikleri kamsamında DİTİB Selimiye Camii Gönüllü Gençlik Kolu üyeleri tarafından Völklingen Belediyesi’nin belirleyeceği bir ilkokula bağışta bulunmak üzere, "Bir İyilik Yap" adı altında kampanya başlatıldı.

Kampanya kapsamında elde edilen gelir, Regenbogen İlkokulu'nda düzenlenen törenle takdim edildi.

Törene Völklingen Belediye Başkanı Cristiane Blatt, Völklingen DİTİB Selimiye Camii Dernek Başkanı Kamuran Başpınar, Gençlik Kolu üyeleri Hale Durgun ve Ender Başpınar, Okul Müdürü Petra Pitillo ile öğrenciler katıldı.

Selimiye Camii Gençlik Kolu'ndan övgüyle bahseden Belediye Başkanı Blatt, "pırıl pırıl gençlerin insanlık için bir şans olduğunu" söyledi.

Gençlerin çalışmalarını yakından takip ettiğini, bundan sonra yapacakları projelerde destekçileri olacağını ifade eden Blatt, “Gençlerin anlamlı kampanyasından etkilendim. Bu ilk olmayacak,  gençlerin pek çok güzel işler yapacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Çocukların eğitim-öğretimine destek olmak amacıyla düzenlenen kampanyanın teslim töreninde, Regenbogen İlkokul Müdürü Petra Pitillo, gençleri Türkçe selamladı ve teşekkür etti.

Çok anlamlı bir katkı olduğunu ifade eden Pitillo, “Okulun hem öğretmenleri hem de öğrencileri olarak, böylesine anlamlı bir bağışla desteklendiğimiz için Selimiye Camii'ne minnettarız. Bağış okulun oyun alanı, yeni oyun ekipmanı ve eğitim materyalleri için kullanılacak. Pandemi süreci sona erince hep birlikte yeni oyun alanımızda güzel bir program yaparız.” diye konuştu.

Resim (Soldan-Sağa): Völklingen DİTİB Selimiye Camii dernek başkanı Kamuran Başpınar - gençlik kolu üyeleri Hale Durgun ve Ender Başpınar - Völklingen Belediye Başkanı Cristiane Blatt - okul müdiresi Petra Pitillo

Editör: Mehmet Çalışkan