Frankfurt ve Mainz bölgelerinin katılımıyla Rüsselsheim DİTİB Ayasofya Camii’nde düzenlenen toplantıya, din görevlileri ile dernek başkan ve yöneticileri katıldı.

Bölgelerde yapılan toplantılar Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak’ın konuşmalarıyla devam etti.
Türkiye’de dini hayatın tarihinden kesitler aktararak konuşma yapan Albayrak, Türkiye Diyanet Vakfı‘nın dünyanın farklı ülkelerindeki yaptığı yardım faaliyetleri, kurban organizasyonları ve eğitim hizmetleri ile ilgili geniş bilgiler verdi.
Vekaletle kurban kesmenin, Türkiye ile diğer ülkelerde yaşayan Müslümanlar arasında kurulan manevi bir köprü olduğunu ifade eden Albayrak, "Türkiye Diyanet Vakfı yardım, kurban ve eğitim faaliyetleriyle derya gönüller ile yıkık gönüller arasında bir köprü kurdu. Kurulan köprü uluslararası bir düzeye ulaştı. Farklı ülkelerde bulunan kardeşlerimizle gönül bağımız oldu. Haliyle bizlerden beklentileri var. Onların yanında olmamız gerekiyor. Onlar yılda bir kez kurban eti yiyor. Onların bize ihtiyacı var. Biz her yıl daha çok sayıda yıkık gönüllü insana ulaşmanın hazzını yaşıyoruz. Sizlere bu bakımdan minnettarız. Bizim taşıdığımız bu emanetler sizlerin emanetleri, kardeşlerimizin gayretlerinin bereketidir, sonucudur. Milletimizin destekleri devam ettiği sürece bu hizmetler artarak devam edecektir. Allah hepinizden razı olsun.”

Editör: Mehmet Çalışkan