Kadana Camii İmam Hatibi Ayetullah Bayrak, görev yaptığı bölgedeki mülteci çocukların hayatına dokunuyor.

Yakutiye İlçe Müftülüğüne bağlı Kadana Camii’nde imam hatip olarak görev yapan Bayrak, başlattığı iyilik hareketiyle bölgede yaşayan mülteci çocukların eğitimine destek oluyor.

"Zemheride Açan Çocuklar Camide Isınıyor" sloganıyla bir iyilik hareketi başlatan din görevlisi Bayrak, hayırseverlerin desteğiyle ihtiyaç sahibi çocuklara kışlık kıyafet yardımında bulunuyor, çocukların cami ve cemaatle tanışmasına öncülük ediyor.

Çocuklara yönelik cami dersleri yapan Bayrak, çoğunluğu yetim ve öksüz olan çocuklarla bire bir ilgilenerek onların geleceğe umutla bakmalarını sağlıyor.

İyilik hareketine dair Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Kadana Camii İmam Hatibi Ayetullah Bayrak, görev yaptığı mahallede çok sayıda Afgan ve Suriyeli mülteci ailenin yaşadığını belirterek, mültecilerin Erzurum’un zorlu kış şartlarında imkânsızlıklara rağmen hayata tutunmaya çalıştıklarını söyledi.

Bayrak, "Zemheri dediğimiz şiddetli kışın yaşandığı Erzurum’da, mülteci aileler, özellikle çoğu yetim veya öksüz olan çocuklar, imkânsızlıklar içinde hayata tutunmaya çalışıyor. Savaştan kaçarak ülkemize sığınan bu ailelere, özellikle de çocuklara destek olmak, onlara garipliğini, yetimliğini unutturmak, yüzlerinde bir tebessüme vesile olmak adına cami cemaatiyle birlikte harekete geçmek istedim. Camiye her gelişimde çocukların karlı sokaklarda çıplak ayakla dolaşması, üzerlerinde kışlık kıyafet olmaması içimizi üşüttü. Durumdan eş, dost, akraba ve cami cemaatine bahsederek onların da haberdar olmasını sağladım. Allah hepsinden razı olsun, onlar da bana bu yolda destek oldular. Bu vesileyle bir 'iyilik hareketi' başlatmış olduk. Sonrasında ise cami cemaatimiz, esnafımız ve hayırseverimizin de destek vermesiyle çocukları önceleyerek mülteci komşularımıza yardımcı olmaya başladık." dedi.

"Çocukların masum ve şefkate muhtaç olduklarını" belirten din görevlisi Bayrak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Dünyanın süsü olan çocukları, yeryüzünün en güzel mekânı camide buluşturmak, onları topluma kazandırmak ve ahlaklı bireyler olarak yetişmelerine katkı sunmak için zemheride açan çocukları ısıttığımız gibi hem de camide yetiştirelim istedik. Hayata camide başlasınlar, camide hayat bulsunlar diye çocuklarla Elif-Ba, Kur’an-ı Kerim, tecvit ve temel dini bilgiler dersleri yapmaya başladık. Adeta camimiz çocuk açtı. Sahih dini bilginin yanı sıra milli ve manevi değerlerimizle çocuklarımızı buluşturarak onlara sahip çıkmanın, geleceğe hazırlamanın gayreti içeresindeyiz. Diyanet İşleri Başkanımız muhterem Prof. Dr. Ali Erbaş hocamız, 'Gençliğe Değer' projesi ile gençleri bize emanet etmişti. Bizler de bu emanete sahip çıkmak ve gençliği camide yetiştirmek için cami derslerimizi sürdürüyoruz. Şimdi çocuklar, özellikle de mülteci çocuklar camimizde geleceğe gülümsemeye başladı. Onların bir gülüşü bizim için dünyalara bedel oldu. Bu vesileyle çocukların yüzünü güldüren hayırseverlerimize, özellikle her daim desteklerini esirgemeyen cami cemaatime ve Müftülüğümüze teşekkür ediyorum."

Editör: Mehmet Çalışkan