İl Müftülükleri, “Türkiye Diyanet Vakfı 2020 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu” kapsamında il istişare toplantıları düzenliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen 2020 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu’nun daha geniş kitlelere ulaştırılması ve din görevlilerinin program hakkında bilgilendirilmesi amacıyla Adıyaman, Van, Yozgat ve Ardahan'da tanıtım toplantıları düzenlendi.

Adıyaman

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde; "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen 2020 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu kapsamında Adıyaman İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Adıyaman Şubesince ilçelerde tanıtım toplantıları düzenlendi.

Toplantılarda konuşan İl Müftüsü Mehmet Taşcı; "Türkiye Diyanet Vakfı, yaptığımız bağışları dünyanın her yerinde dil, din, ırk, mezhep, meşrep farkı gözetmeksizin ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak, muhtaç kardeşlerimize mutluluk ve sevinç olmuş ve bizleri bu sevince ortak eden yardım eli olmuştur. Vakfımızın en büyük yardım faaliyetlerinden biri de kurban bağışı kampanyasıdır. Bizlere emanet edilen kurbanlar, büyük hassasiyetle ve İslami usullere uygun şekilde kesilerek, ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra savaş ve afet bölgelerinde, mülteci kamplarında, kıtlık ve yoksullukla mücadele eden ülkelere kadar dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır." dedi.

Vatandaşlara Türkiye Diyanet Vakfına bağış yapmaları konusunda davette bulunan ve Vekaletle Kurban Organizasyonu hakkında bilgi veren Müftü Taşcı; "Vekalet yoluyla kurban kesim kampanyasına katılmak isteyen hayırseverler yurt içinde 975 Türk Lirası, yurt dışında ise 825 Türk Lirası bedelinde olan kurban bağışını müftülükler aracılığıyla, bagis.tdv.org.tr internet adresinden, 'TDV Bağış' uygulaması üzerinden ve şehrin belli yerlerine kurulacak olan stantlardan 31 Temmuz'a kadar gerçekleştirebilirler." ifadelerini kullandı.

Van

Van İl Müftüsü ve TDV Van Şube Başkanı Ömer Keskin’in başkanlığında Tuşba ve İpekyolu ilçe müftülüklerinde Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantıları düzenlendi.

İl Müftüsü Keskin; “Salgın dönemi, bazı olumsuzluklar getirmiş olsa bile sizlerin sahadaki gayretli çalışmalarıyla olumlu bir sürece dönüştürüldüğünü, halktan gelen olumlu tepkilerden anlamaktayız. Salgın döneminde gösterdiğiniz azmi ve çabayı vekaletle kurban kesim organizasyonumuzda da göstermenizi istiyorum ve bu konuda size olan inancım tam. Ahiret azıklarının en hayırlılarından olan bu yardımlar hem bu dünyada hem öbür dünyada en sadık yarenlerimizden olacaktır.” dedi.

Yozgat

Yozgat İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Yozgat Şubesi Başkanı Salih Sezik, Yozgatlıları "2020 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu"na bağışta bulunmaya  çağırdı.

Müftü Sezik; “Yarım asra yakın süredir gerçekleştirdiği faaliyetlerle milletimizin iyilik temsilcisi olan Türkiye Diyanet Vakfımız, Diyanet İşleri Başkanlığımızla birlikte bu Kurban Bayramı’nda da ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra bayram sevincini mazlum ve mağdur coğrafyalara taşıyacak.” dedi.

2020 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 975, yurt dışında 825 Türk Lirası olarak belirlendiğini anımsatan İl Müftüsü  Sezik; “Bu yıl da ‘Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş’ temasıyla gerçekleştireceğimiz 2020 Yılı Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında, yurt içinde ve yurtdışında 20 milyonu aşkın mazlum, mağdur, muhtaç ve sığınmacı kardeşimize halkımızın yardım elini ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda ülkemizdeki mültecilerin yanı sıra Çad’da Orta Afrikalı, Nijer’de Nijeryalı, Bangladeş’te Arakanlı mültecilere yönelik kurban kesim ve dağıtımları gerçekleştirilecek. Vekaletle Kurban Kesim Programı, Türkiye'de il ve ilçe müftülükleri, yurt dışında ise büyükelçilikler, müşavirlikler, ataşelikler, koordinatörlükler ile ilgili ülkelerdeki dini idareler ve yerel kuruluşlarla iş birliği içerisinde yapılıyor.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Diyanet Vakfı güvencesiyle

Müftü Sezik şöyle devam etti:

“Hayırseverlerimizin vekalet verdikleri kurbanlar, dini usullere uygun şekilde kesilerek ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bunun için organizasyonda Diyanet İşleri Başkanlığı, Vakıf personeli, uluslararası öğrencilerimiz ve TDV gönüllüleri yer alıyor. Bu yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında kurban kesim ve dağıtım gerçekleştireceğimiz ülke sayısı ve ülkelere götüreceğimiz gönüllü sayısında azalma olsa da yurt dışı müşavirliklerimiz, ataşeliklerimiz, koordinatörlüklerimiz ile ilgili ülkelerdeki dini idareler ve yerel ortaklarımızın destekleriyle güvenli bir şekilde milletimizin kurbanını keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız.” diye konuştu.

Vekaletle kurban alanında öncü

Türkiye Diyanet Vakfının 45 yıllık tecrübesi, deneyimli kadrosu, üstlendiği sorumluğun bilinci ve hizmet anlayışıyla faaliyet gösterdiği diğer alanlarda olduğu gibi, vekaletle kurban kesimi konusunda da örnek teşkil ettiğini vurgulayan Yozgat Müftüsü Salih Sezik; “Vekaleti alınan kurbanlar, vekalet sahiplerinin isimleri tek tek okunmak suretiyle bizzat Türkiye Diyanet Vakfı görevli ve gönüllüleri nezaretinde kesilerek, hayırsever milletimizin emanetleri yıllardır Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız güvencesiyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. 2019 yılında Türkiye Diyanet Vakfına emanet edilen 453 bin 560 hisse kurban, yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 424 kesim noktasında, yurt dışında 149 ülkenin 423 bölgesinde bizzat gönüllü ve görevlilerimizin nezaretinde kesildi. Geçen yıl vekaleten kesilen kurbanların bir bölümü ülkemizde, bir bölümü de yurt dışında açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Afrika ülkeleri başta olmak üzere Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Kafkasya ve diğer bölgelerde Vakfımız tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.” ifadelerine yer verdi.

Türkiye Diyanet Vakfına emanet edilen kurban vekaletlerinde her yıl düzenli bir artış olduğuna dikkati çeken İl Müftüsü Sezik; “Bu yıl da vekalet yoluyla kurban çalışmalarımız kapsamında Türkiye’de 77 il ve 232 ilçede, yurt dışında ise 75 ülkenin 287 bölgesinde mazlum ve muhtaç kardeşlerimize halkımızın yardım elini ulaştırmaya devam edeceğiz. Milletimizin destek ve teveccühüyle geçen yıl aldığımız bağış rakamlarının üzerine çıkarak yaklaşık 20 milyon ihtiyaç sahibine Türkiye’nin iyilik elini ulaştırmayı hedefliyoruz.” dedi.

- Kurbanlarımız kardeşlerimize umut olsun

Yozgat İl Müftüsü Salih Sezik; “Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içi 975 TL, yurt dışı 825 TL olarak belirledik. Vatandaşlarımız; www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online/çevrimiçi bağış yapabilirler. Ayrıca Android ve Apple store mağazalarından indirilebilen ‘Mobil Bağış’ uygulamamızdan kurban vekaletlerini verebilecekleri gibi il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri, tüm PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına katılım sağlayabilirler. Vatandaşlarımız 0 312 416 90 00 numaralı telefonu arayarak kurban vekaleti hakkında detaylı bilgi alabilir. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız da din hizmetleri müşavirlikleri ve ataşelikler ile bu ülkelerdeki dernek ve din görevlileri vasıtasıyla kurban bağışlarını güvenle yapabilirler.” diye konuştu.

Ardahan

Ardahan İl Müftülüğünce “Türkiye Diyanet Vakfı 2020 Yılı Vekaleten Kurban Programı Tanıtım Toplantısı” düzenlendi.

Fiziki mesafe, maske ve temizlik kurallarına riayet edilerek düzenlenen toplantıda konuşan İl Müftüsü Remzi Pehlivan, Türkiye Diyanet Vakfı Vekaletle Kurban Programı hakkında bilgi verdi.

Müftü Pehlivan; “Kurban dini bir ibadettir. O halde bu ibadeti bizim en iyi şekilde sahiplenmemiz ve vatandaşlara en iyi şekilde anlatarak onları yönlendirmemiz gerekmektedir. Biz insanımıza ulaşamazsak, vekaletle kurban kesilmeyecek, muhtaçlara, garibanlara et ulaşmayacaktır. Bu işi en güzel ve en şeffaf biçimde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak bizler yürütmekteyiz. Türkiye Diyanet Vakfı, 2019 yılında 149 ülkede, 20 milyon insana kurban eti ulaştırdı. Bu da din gönüllülerinin çabalarıyla oldu. Bu yıl elimizden gelenin daha fazlasını yaparak daha fazla garibana, yoksula, mazluma ulaşmaya çalışacağız. Vekaletle kurban kesmek isteyen vatandaşlarımız İl-ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, kurban stantları, PTT ve bankalar aracılığıyla yapabilirler.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan