Diyanet İşleri Başkanlığınca Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla düzenlenecek olan "Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu" yarın başlıyor.

Tüm dünyada etkisini sürdüren yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl Mevlid-i Nebi Sempozyumu'nu dijital ortamda gerçekleştirecek.

"Peygamberimiz ve Çocuk" temasıyla düzenlenecek Mevlid-i Nebi Sempozyumu, yarın (6 Kasım 2020 Cuma) saat 10.00'da başlayacak, 8 Kasım Pazar günü yapılacak değerlendirme ve kapanış oturumu ile sona erecek.

Sempozyumun tüm oturumları dijital ortamdan takip edilebilecek.

"Peygamberimiz ve Çocuk" temalı "2020 Yılı Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu" (Online/Çevrimiçi)

Diyanet İşleri Başkanlığınca Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında gerçekleştirilen Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyomu; 2018 yılında “Peygamberimiz ve Gençlik”, 2019 yılında “Peygamberimiz ve Aile” temasıyla düzenlendi.

2020 Yılı Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu'nda ise “Peygamberimiz ve Çocuk” konusu, yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda ilim adamının katılımıyla asr-ı saadetten bugüne uzanan bir çizgide ele alınacak.

2020 yılı başında çalışmalarına başlanan ve yüz yüze gerçekleştirilmesi planlanan sempozyum, tüm dünyada etkili olan pandemi sebebiyle online/çevrimiçi olarak düzenlenecek.

Sempozyumda; çocuk konusu Kur’an ve Sünnet perspektifinden ele alınacak.

Çocukların ve ebeveynlerin yaşadığı sorunlara, temel dini referanslar, bilhassa Hz. Peygamber’in sünneti ekseninde çözüm önerileri sunulacak. 

Diyanet İşleri Başkanlığının çocuklara yönelik hizmetlerinin değerlendirilmesi yapılacak ve geliştirilmesine katkı sağlanacak.

6 Kasım 2020 Cuma günü açılış oturumuyla başlayacak olan "Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu" 8 Kasım 2020 Pazar gününe kadar devam edecek.

Sempozyum sosyal medya üzerinden canlı olarak yayınlanacak. Ayrıca Yotube, Facebook ve Instagram’da "mevlidinebihaftasi" adresinden de takip edilebilecek.

On oturumda toplam kırk iki tebliğin sunulacağı sempozyumun oturum başlıkları ise şöyle:

1. Oturum: Kur’an’ın Anlam Dünyasında Çocuk

2. Oturum: Hz. Peygamber’in Çocukluğu ve Çocuk Sahabiler

3. Oturum: Hz. Peygamber’in Çocuklarla İletişimi

4. Oturum: Hz. Peygamber’in Bir Model Olarak Çocuklara Sunulması 

5. Oturum: Kur’an’ın ve Hz. Peygamber’in Çocukları Korumaya Yönelik Uygulamaları 

6. Oturum: Çocuk Dili ve Edebiyatında Hz. Peygamber 

7. Oturum: Çocuklarda Dinî Duygu ve Düşünce Gelişimi 

8. Oturum: Çocukları Kuşatan Riskler: Tespitler ve Teklifler

9. Oturum: Dijital Çağda Çocuk Olmak

10. Oturum: Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Çocuklara Yönelik Hizmetleri

Editör: Mehmet Çalışkan