İslam alemi, halk arasında "üç aylar" olarak bilinen "Receb, Şaban ve Ramazan" aylarına kavuşmanın coşkusunu yaşarken, İstanbul Büyük Çamlıca Camii'nde, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla "Üç Ayları Karşılama" programı düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti icra edilen programda ilahi ve kasideler okundu, hep birlikte eller semaya açıldı, dualar edildi.

Cemaate hitap eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Receb ayının ilk akşamını dünyanın en büyük camilerinden biri olan Büyük Çamlıca Camii'nde karşılamanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Erbaş şöyle devam etti:

"Allah kendilerinden razı olsun, seslerine zeval vermesin. Dini musiki milletimizin asırlardan beri takip ettiği, dinlediği ve söylediği en önemli değerlerimizdendir. Musikimizin de temeli esasında buna dayanır. İbn-i Sina'lara, Farabi'lere  kadar indiğimizde onlarda da bunu görürüz. El Musika eseriyle İbn-i Sina ve Farabi'nin 'Ud Metodu' isimli eseriyle bu konulara ne kadar önem verdiğini görürüz. Yakın zamanlara kadar musikilerimize önem veren büyük üstatların bizlere bıraktığı en önemli hazinelerden birisidir."

Başkan Erbaş, Hz. Peygamberin (s.a.s.) Receb ve Şaban ayını bereketli kılmasını Allah'tan niyaz ettiğini hatırlatarak, bu duayı Müslümanların asırlardan beri yaptığını söyledi.

Programda Mehmet Kemiksiz ve Enderun Hafızları Topluluğu, üç ayları konu edinen ilahilerin yanı sıra Yunus Emre şiirlerinden bestelenmiş ilahi ve kasideler seslendirdi.

Programa İstanbul Müftüsü Mehmet Emin Maşalı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstanbul Büyük Çamlıca Camii'nde düzenlenen "Üç Ayları Karşılama" programı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın yaptığı duayla tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan