İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeyle dün (29 Nisan Perşembe) saat 19.00'da başlayan ve 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00'e kadar devam edecek olan sokağa çıkma kısıtlamasının ilk gününde, vatandaşların namaz vaktinde evlerine yakın camilerde cuma namazı kılmasına müsaade edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde, ülke genelindeki 90 bini aşkın camide, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Türkiye'de ilk kez uygulanan "tam kapanma" döneminin ilk cuma namazı tedbirler eşliğinde kılındı.

İstanbul

Ayasofya-i Kebir Camii'ne gelen vatandaşlar camiyi doldururken, bazı kişilerin avluda saf tuttuğu görüldü.

Sultanahmet Camii'nde cemaat fiziki mesafe ve maske kurallarına uyarak namazlarını kıldı.

Fatih Camii de cuma namazını kılmak için gelen vatandaşlarla doldu. Bazı vatandaşların cami avlusunda namaz kıldığı görüldü.

Camiye seccadeleriyle gelen vatandaşların fiziki mesafe kurallarına uygun saf tuttuğu gözlendi. Bazı vatandaşlar camiye çocuklarıyla birlikte geldi.

Camiye gelen Mehmet Ali Soğuk, "Allah'a şükür cami doluydu. Evim yakındı, yürüyerek geldim. Kendi seccademle geldim." ifadelerini kullandı.

Oğlu ile camiye gelen Kadir Çatal ise çocuğunu küçük yaşta ibadeti öğrenmesi için camiye getirdiğini belirtti.

Üsküdar Mihrimah Sultan Külliyesi ve Atik Valide Camii'ne cuma namazı için gelen vatandaşlar, maske ve fiziki mesafe kuralına riayet ederek ibadetlerini gerçekleştirdi.

Zabıta ekipleri cuma namazı için gelen vatandaşların ateş ölçümlerini yaparak cami içerisine girişlerine izin verdi. Ayrıca seccadesi olmayan vatandaşlara tek kullanımlık seccade dağıtıldı.

Cuma namazı için büyük Çamlıca Camii'ne gelen vatandaşlar da maske ve fiziki mesafe kurallarına uyarak namazlarını eda etti.

Edirne/Kırklareli

Trakya'da vatandaşlar ikametlerine en yakın camide cuma namazlarını kıldı

Trakya'da vatandaşlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede kapsamında uygulanan "tam kapanma" döneminde cuma namazlarını evlerine en yakın camilerde kıldı.

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da vatandaşlar, evlerine en yakın camilerde namazlarını yanlarında getirdikleri seccadelerde eda etti.

Edirne'de başta Selimiye Camii olmak üzere kent genelindeki camilerde cuma namazı kılındı. Edirneli Mustafa Şap, gazetecilere yaptığı açıklamada evine en yakın olan camiye gelerek namazını kıldığını söyledi.

Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında tedbirlerini aldıklarını belirten Şap, "İnşallah bu dönemi en iyi şekilde atlatacağız ve bayramdan sonra vakalar azalacak." dedi.

Kırklareli'nde ise Hızırbey Camii başta olmak üzere tüm camilerde cuma namazı tedbirler eşliğinde kılındı.

Tekirdağ'da da vatandaşlar, ikametlerine en yakın camilere giderek cuma namazını eda etti.

Bilecik

Bilecik'te vatandaşlar ikametlerine en yakın camiye gelerek cuma namazını kıldı.

Seccadeleri ile maskeleri takılı bir şekilde Kayıboyu Camii'ne gelen vatandaşlar, fiziki mesafeye uygun aralıklarla saf tutarak namazlarını eda etti.

Vatandaşlar Diyanet İşleri Başkanlığı açıklaması doğrultusunda cami içinde ve bahçesinde cuma namazı kıldı, dua etti

Çorum

Çorum ve Kastamonu'da "tam kapanma"nın ilk cuma namazı fizki mesafeye uygun şekilde kılındı

Çorum ve Kastamonu'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında "tam kapanma" uygulamasının ilk gününde cuma namazı, fiziki mesafe kuralına uygun olarak kılındı.

17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00'e kadar uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının ilk gününde Çorum'da cadde ve meydanlar boş kaldı.

Vatandaşların namaz vaktinde evlerinin yakınlarındaki camilerde cuma namazı kılmasına müsaade edildi.

Vatandaşlar, seccadeleriyle geldikleri camilerde fiziki mesafe kuralına uygun olarak saf tuttu.

Tam kapanma öncesi vatandaşların cuma namazı için yoğun olarak tercih ettiği tarihi Ulu Camii'nin, "tam kapanma"nın ilk gününde sakin kaldığı görüldü.

Kastamonu

Kastamonu'da da vatandaşlar evlerine en yakın camilerde cuma namazı kıldı.

Fiziki mesafe kuralına uygun olarak kıllanan cuma namazında polis ekipleri vatandaşlara rehberlik etti.

Tarihi Nasrullah Camii'nde "tam kapanma"nın ilk gününde yoğunluk yaşanmadığı gözlendi.

Editör: Mehmet Çalışkan