Türkiye Cumhuriyeti Riyad Büyükelçiliği resmi twitter Hesabından paylaşılan bilgiye göre 28-30 Mayıs'ı kapsayan ilk normalleşme aşamasındada, Mekke hariç tüm şehirlerinde 06.00 - 15.00 saatleri arasında sokağa çıkılabilecek.

Diğer yandan şehir ve bölgeler arasında sokağa çıkma yasağının olmadığı saatlerde vatandaşlar özel araçlarıyla seyehat edebilecek. 

Yayınlanan plana göre 31 Mayıs'tan - 20 Haziran'a kadar devam edecek ikinci aşamada ise yine Mekke hariç ülkenin tamamında 06.00-20.00 saatlerinde sokağa çıkılabilecek.

Yine aşamada Mekke'de yaşayanlar hariç ülkedeki diğer camilerde cuma ve cemaat namazlarının kılınmasına izin verilecek.

Diğer yandan Kabe'de ise cuma ve cemaat namazlarının kılınmasına devam edilecek.

Devlet kurumları, bakanlıklar ve özel şirketler, İnsan Kaynakları ve Sosyal Kalkınma Bakanlığının belirleyeceği kriterler doğrultusunda faaliyetlerine yeniden başlayacak. 

Bu aşamada, iç hat uçuşları ile bölgeler arasında farklı ulaşım vasıtalarıyla seyahat yeniden başlayacak, dış hat uçuşları ise yapılmayacak. Umre ve Mescid-i Nebevi ziyaret yasağı da devam edecek.

Üçüncü aşamada ise 21 Haziran'dan itibaren Mekke hariç ülkenin tamamında salgın öncesi normal hayata dönülmüş olacak. 

- Bu yıl hac ibadeti yapılacak mı?

Bu yıl hac ibadetinin yapılıp yapılamayacağı konusunda herhangi bir bilgi paylaşılmamakla beraber Suud makamlarından daha önce yapılan açıklamalarda, hac ibadeti için Dünya Sağlık Örgütü verilerinin değerlendirileceği ve bu istikamette karar verileceği bildirilmişti.

Editör: Mehmet Çalışkan