Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel olayında vefat eden vatandaşlar ebediyete uğurlandı.

VİDEO HABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Batı Karadeniz bölgesinde etkili olan aşırı yağışlar sonucunda sel ve su baskınlarının meydana geldiği Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde hayatını kaybeden Fatih Keşaplı için kılınan cenaze namazında saf tuttu.

Selde hayatını kaybeden 44 yaşındaki Keşaplı için Bozkurt Yeni Camii'nde cenaze namazı kılındı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından kıldırılan cenaze namazı ve edilen duaların ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her nefis ölümü tadacaktır." ayetini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bunun nerede, nasıl olacağı belli değil. Tıpkı, Fatih kardeşimizde de olduğu gibi. Şöyle bir sorulsa 'böyle bir şey olur mu?' diye, kimse nerede, nasıl olacağını veya hocamızın da okuduğu ayette ifadesini bulan, 'ne zaman olacağına dair', bunu ifade etmek mümkün değildi. Netice itibarıyla böyle bir sel afeti ve bu sel afetinin neticesinde de Fatih kardeşimizi Hakk'a uğurluyoruz. Rabbim inşallah mekanını cennet eylesin ve sevgili Habibi'nin Liva-ül hamd ismiyle müsemma sancağı altında bizleri haşru cem eylesin. Zaten hocam helalliklerimizi de aldı. Tekrarına da gerek yok. Benim de Fatih'le ilgili arkadaşlardan aldığım bilgiler onun ne denli samimi olduğunu, Sırat-ı Müstakim üzere olduğunu öğrendim. İnşallah mekanı cennet olsun."

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise:

“Ecelleri gelince ne bir an geri kalırlar ne de bir an ileri gidebilirler.” Ayet-i Kerimesini hatırlatarak sözlerine başlayan Başkan Erbaş, “İki gün önce Kastamonu Bozkurt ve çeşitli illerimizde gelen sel felaketi bazı kardeşlerimizin vefat etmesine sebep oldu. Ülkemizde büyük bir afet yaşandı. Fatih kardeşimizde aldığım bilgiye göre çevresinde sevilen, iyi bir esnaf, iyi bir Müslüman olduğudur. Müslümanların Müslümanlar üzerinde en önemli haklarından birisi kendileri için hüsnü şahadette ve tezkiyede bulunmaktır. Biz kendisi ile ilgili hüsnü şehadetimizi izhar ediyoruz.” dedi.

Merhum Fatih Keşaplı için helallik isteyen Başkan Erbaş, tezkiye konuşmasını selde vefat edenler için yaptığı duayla tamamladı.

Konuşmasının ardından Fatih Keşaplı için Fatiha okuyan Erdoğan, tabutun taşınmasına da omuz verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan