Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, aile ve dini rehberlik hizmetlerinden sorumlu il müftü yardımcıları ile istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Aile ve dini rehberlik bürolarında sunulan hizmetlerde verimliliği artırmak ve pandemi döneminde gerçekleştirilen çalışmaları değerlendirmek amacıyla video konferans sistemi üzerinden gerçekleştirilen toplantıya, aile ve dini rehberlik hizmetlerinden sorumlu 81 il müftü yardımcısı katıldı.

Toplantıda katılımcılara hitap eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, "aile çalışmalarının, ailedeki bütün bireyleri desteklemekle ve erkeğin, kadının, çocuğun elinden tutarak sorunlarına çözüm bulmakla gerçekleşeceğini, din görevlisinin, her hal ve şart altında iyilik tohumları ekmekten vazgeçmemesi gerektiğini" dile getirdi.

"Susayan bir kimseyi pınarın başına götürmek misali, aile çalışmalarına katkı sunan din görevlilerimizin de Kur'an ve Sünnet ile aile bireylerini buluşturmak, gerektiğinde farklı uzmanlara yönlendirmek ve rehberlik etmek" gibi görevleri olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Martı, her bir müftülüğün gerek yüz yüze gerekse sosyal medya platformlarında aileleri bilinçlendirmeye ve farkındalıklarını artırmaya yönelik düzenlemiş oldukları programlardan dolayı il müftü yardımcıları şahsında 81 il müftülüğüne teşekkür etti.

Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak ise "ailenin korunmasıyla ilgili faaliyetlerin sadece kadın merkezli değil, kadının bilinçlendirilmesi, erkeğin şuurlandırılması şeklinde ilerlediğini ve erkek personelin de bu alanda elini taşın altına koyması gerektiğini" söyledi.

Sonrasında söz alan il müftü yardımcıları, aile ve dini rehberlik bürolarının mevcut durumu, pandemi sürecinde sürdürülen faaliyetler, karşılaşılan sorunlar ve gelecekte yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sema Yiğit, Aile ve Dini Rehberlik Dairesi’nin pandemi sürecinde sürdürdüğü aile eğitimleri, Temel Aile Bilinci eğitimi, Evliliğe İlk Adım seminerleri, sosyal hizmet kurumlarında çevrimiçi düzenlenen Değerler Eğitimi gibi çalışmalara dair bilgilendirmede bulundu.

Dijital ortamda gerçekleştirilen toplantıya Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sema Yiğit, Diyanet İşleri Uzmanı Fatih Yıldız, Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı Samet Yaman ve 81 ilde aile ve dini rehberlik hizmetlerinden sorumlu müftü yardımcıları katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan