Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul’da yapımı tamamlanan “Öğretmen Semiha Yıldırım Külliyesi ve Hicret Camii” açılışına katıldı.

Öğretmen Semiha Yıldırım Külliyesi ve Hicret Camii, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle açıldı.

Açılışta konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Külliye içerisinde bir de “Öğretmen Semiha Yıldırım Kur’an Kursu” bulunduğunu belirterek, “öğretmen” ve “Kur’an kursu” kelimelerinin birbirine çok yakıştığını söyledi.

Peygamber Efendimizin; “Ben öğretmen olarak gönderildim.” hadis-i şerifini hatırlatan Başkan Erbaş, “Diyanet mensuplarımıza diyorum ki sizlerin; imamlık, vaizlik, müftilik, müezzinlik unvanlarınızın yanında en önemli unvanlarınızdan birisi de muallimliğinizdir. Sizler Peygamber varisisiniz. Peygamber Efendimizin mihrabına, minberine, ezanına, kürsüsüne varis olduğunuz gibi onun öğretmenliğinin de varisisiniz.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Öğretmen Semiha Yıldırım Külliyesi ve Hicret Camii açılışında yaptığı konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Ülkemizde 1 milyonu aşkın öğretmenimiz var. Öğretmenlerimizle sohbet ederken de diyorum ki her biriniz gerek ilkokulda gerekse ortaokul, lise veya üniversitede hocalık, muallimlik, öğretmenlik yapan tüm öğretmenlerimiz, Peygamber Efendimizin varisleridir. ‘Ben öğretmen olarak gönderildim.’ hadis-i şerifi, her öğretmenin rehberinin Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.) olduğunu göstermektedir. O yüzden Öğretmen Semiha Yıldırım Kur’an Kursu ismi çok yakışmış. Rabbim hayırlara vesile eylesin.”

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, camilerin bünyesinde özellikle 4-6 yaş grubu Kur’an kursları inşa edilmesine çok önem verdiklerini dile getiren Başkan Erbaş, “Biz istiyoruz ki çocuklarımızı Allah Rasulünün örnekliği ile yetiştirelim. Hocalarımız onlara rol model olsun, büyükleri rol model olsun; öğretmenlerimiz, imamlarımız, vaizlerimiz rol model olsun. Bunun için 81 ilde 81 adet 4-6 yaş grubu Kur’an kursu ve 81 anaokulu projemiz var. Yıldırım ailesi de bu konuda bize destek olacak inşallah. Ben şimdiden kendilerine çok teşekkür ediyor, Allah razı olsun kendilerinden diyorum.” ifadelerini kullandı.   

Konuşmaların ardından “Öğretmen Semiha Yıldırım Külliyesi ve Hicret Camii” açılışı gerçekleştirildi.

Açılışta, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı dua etti.

Editör: Mehmet Çalışkan