Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı (MÜSDAV), "Bir Hafız Yetiştiriyorum" adlı proje başlattı.

MÜSDAV Dini ve Hayri Hizmetler Komisyonu tarafından yürütülecek proje ile hafızlığın teşvik edilmesi, hafızlık kurslarının geliştirilmesi, hafızlık eğitimi alan öğrencilere destek olunması ve hafızların eğitim sonrası hayata hazır hale getirilmesi hedefleniyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde başlatılan proje ile İslam dininin doğru bir şekilde anlaşılması ve yaşanması ile nitelikli gençlerin desteklenmesi amaçlanıyor.

İmkanı olan vatandaşların en az bir hafızlık öğrencisinin aylık masrafını karşılaması üzerine kurulan proje ile hafızlık eğitimi alan ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olunacak.

Projeye dair Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan MÜSDAV Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Atalay, "MÜSDAV olarak hafızlık eğitimini desteklemeyi bir nasip olarak görüyoruz. Hafızlık yapmak gençler için nasıl bir erdem ise hafızlığı desteklemek de Hakk'ın ihsanıdır. Bizler 'Bir Hafız Yetiştiriyorum' projesiyle, Kur'an'a gönül vermiş çocuklarımıza katkı sunmayı amaçlıyoruz. Hafızlık sadece Mushaf-ı Şerif'in sözlerini ezberlemek değil aynı zamanda onun özünü insanlığa söz ve davranışlarla, hal ve örneklikle sunmaktır. Hafızlar, hem Kur'an'ın lafzını hem de insanlığa huzur ve esenlik getiren mesajını özümsemiş kimselerdir. Onları yetiştirmek, hayata hazırlamak, geleceklerini doğru planlamalarına destek sağlamak, kurumlar olarak da vatandaşlar olarak da hepimizin ortak vazifesidir." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı hafızlık kurslarında hafızlık eğitimi alan öğrencilere aylık 250 TL, yıllık 3.000 TL eğitim yardımı, Ramazan ve Kurban bayramlarında ise giyim yardımı yapılacak. Ayrıca öğrencilerin sosyal, kültürel ve akademik alanda gelişimlerine katkı sunacak faaliyetlere destek verilecek ve sorunların çözümüne katkı sunulacak.

Proje başvuruları ve burs işlemleri

Adı geçen proje ile ilgili iş ve işlemler hafiz.musdav.org.tr adresi üzerinden yürütülecek. Yurt içinden veya yurt dışından hafızlık öğrencilerine destek olmak isteyen vatandaşlar, web sayfası üzerinden bağış yapabilecek.

Bursların dağıtımında belirli kriterlere göre hareket edilecek. Yetim veya öksüz çocuklar, şehit ve gazi çocukları, işsiz ailelerin çocukları, işi olduğu halde aile geliri düşük olanlar, aile geliri normal seviyede olmakla beraber aileye mensup okuyan çocuk sayısı fazla olanlar, bulundukları şehir dışında hafızlık öğrenimi görenler öncelikli olmak üzere ihtiyaç sırasına göre hafızlık öğrencilerine eğitim bursu bağlanacak.

Hafızların hayata hazırlanması

Proje ile hafızlık eğitimi gören öğrenciler bir yandan da hafızlık sonrası hayata hazırlanacak. Öğrencilerin sosyal, kültürel ve akademik açıdan gelişimlerine katkı sunmak amacıyla dini musiki, geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar, bilim ve teknoloji, spor, ilmi ve akademik çalışmalar, tashih-i huruf, kıraat ve diğer alanlarda öğrencilerin gelişimini destekleyici modüller oluşturulacak. Böylelikle hafızların ilgi alanlarına göre doğru mesleklere yönelmeleri sağlanacak.

Projeye dair detaylı bilgi için TIKLAYINIZ >>>

İletişim: 0 (312) 431-6895

Editör: Mehmet Çalışkan