MÜSDAV’dan Diyanet Haber'e yapılan açıklamada; “Nitelikli insan yetiştirmeye önem veren MÜSDAV bünyesinde kurulan Müsdav Akademi, Diyanet İşleri Başkanlığı personeline ve yakınlarına yönelik başlattığı yabancı dil eğitim seferberliğiyle, ülkemizin en büyük yabancı dil eğitim merkezlerinden biri haline gelmiştir. Diyanet personelinin dil kurslarına olan teveccühü omuzlarımıza önemli bir sorumluluk yüklemiştir.” denildi.

- 2021-2022 eğitim-öğretim yılı yeni dönem başvuruları başladı

2020-2021 Eğitim-öğretim yılında 5. dönem düzenlenen dil kursları başarı ile tamamlandı. Yeni dönemde aynı heyecanla devam etmesi planlanan dil kurslarının ilkinin 09-18 Ağustos 2021 tarihleri arasında başvuruları alınacak ve 1 Eylül 2021 tarihinde de dil eğitimi başlayacak. Sınırlı sayıda kursiyerin alınacağı kursa katılmak isteyenler, belirtilen tarihlerde başvurularını online olarak yapabilecek.

- Personelin eşi ve çocukları da dil kurslarından faydalanıyor

Dil programlarından ilkokul, ortaöğretim, lisans ya da lisansüstü öğrenim ayrımı yapılmadan, personelin tüm çocukları da faydalanabilmektedir. Yabancı dil öğrenmek isteyen personel eş ve çocukları yoğun bir şekilde kurslara katılım sağlıyor. 

- Programlar ihtiyaç ve beklentilere göre planlandı

Düzenlenen tüm dil eğitim programları, kursiyerlerin akademik çalışma yapabilecek gerekli alt yapıya ulaşmaları, yurt dışı görevlendirmeleriyle ilgili sınavlarda başarılı olmaları, okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini istenilen düzeye getirmeleri ve en az A1 ve A2 düzeyinde, akabinde de daha üst seviyelerde sertifika alabilmeleri ya da yeterli YDS dil puanı almaları gibi hedeflere göre planlandı.

Program, kursiyerlerin ulusal ya da uluslararası geçerliliği olan YDS, TOEFL IBT, TELC, DELF / DALF sınavlarında ilgili belgeyi alabilmeleri için gerekli bilgi ve becerileri edinmelerine de imkân sağlayacak şekilde hazırlandı.

- Dersler online platformlar üzerinden yapılıyor

Müsdav Akademi kapsamındaki dil eğitimi programları yurt içinden ve yurt dışından zaman ve mesafede kolaylık sağlaması açısından online platformlar üzerinden başlatıldı. Böylelikle kurslara ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından katılım sağlanabiliyor.

- Online eğitimde nitelik önceleniyor

Dil programlarının uygulanmasında niteliğin ve kalitenin sağlanması, aynı zamanda belge sınavlarında daha verimli sonuçlar elde edilmesi amacıyla ülkemizin saygın üniversiteleri ve eğitim kurumlarından, Ankara Üniversitesi TÖMER, Hacettepe Üniversitesi Dil Okulları, Fransız Kültür Merkezi, Deutschmitspring Verlag ve Çağrı Dil Okulları ile anlaşmalar yapılarak, alanında yetkin ve deneyimli yerli ve yabancı öğretmenlerden uzman bir kadro kuruldu.

Kurslara katılım sağlayan personel ve personel yakınları kurslarda verilen eğitimin kalitesi ve sağlanan başarı nedeniyle MÜSDAV’a çok sayıda teşekkür mesajı iletti.

Ayrıntılı bilgi ve kayıt için TIKLAYINIZ>>>

Editör: Mehmet Çalışkan