İl buluşmaları kapsamında Muğla'da bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Barış Pınarı Harekatı'nın başladığı gün 96 bin camide sabah namazıyla birlikte Fetih suresi okunması çağrısı yapmıştı. Erbaş ilk olarak Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde sabah namazıyla birlikte Fetih suresi okumuş ve zafer duası yapmıştı.

Muğla Tarihi Şahidi Camii'nde Fetih suresinin son ayetlerini okuyup, sabah namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Barış Pınarı Harekatı'na katılan Mehmetçik için "zafer" duası yaptı.

Başkan Erbaş, namazın ardından yaptığı duada şu ifadelere yer verdi:

"Şu anda sınırımızın ötesinde barış getirmek için fitneyi ortadan kaldırmak, tefrikayı ortadan kaldırmak, milletimize, vatanımıza kasteden terör örgütlerini ortadan kaldırmak için mücadele vermekte olan şanlı Mehmetçik'imize, ordumuza, tüm güvenlik güçlerimize yardım eyle Allah'ım. Bütün askerlerimizin düşmana karşı atışlarını isabetli bir şekilde muvaffak eyle Allah'ım. Allah'ım ülkemizin içerisinde ve dışarısında milletimize kastetmiş olan hainlere fırsat verme. Milletimizi, devletimizi ilelebet payidar eyle Allah'ım." 

Duaya, askerler, özel harekat polisleri, öğrenciler, vatandaşlar ve protokol mensupları katıldı. 

Camiden çıkarken askerler ve öğrencilerle fotoğraf çektirip vatandaşla sohbet eden Prof. Dr. Ali Erbaş, bahçedeki Şeyh Şahidi'nin türbesini de ziyaret edip, dua okudu.

Editör: Mehmet Çalışkan