Milli Görüş Vakfı Genel Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından dualarla ebediyete uğurlandı.

Ankara Şehir Hastanesinde kovid tedavisi sonrası vefat eden Asiltürk'ün cenazesi Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii'ne getirildi.

Cenaze namazı öncesi Asiltürk'ün ailesei taziyeleri kabul etti.

Cenaze namazı öncesi Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde Kur'anı kerim okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakara suresinin ilk beş ayetini okudu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş dua yaptı.

Öğle namazının ardından cenaze namazına geçildi.

Asiltürk'ün cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kıldırdı.

Namazın ardından kısa bir konuşma yapan Erbaş, "Uzun yıllar milletimize hizmet etmiş, devlet adamlığı yapmış eski bakanlarımızdan Oğuzhan Asiltürk beyefendiyi hep birlikte ahirete uğurluyoruz, hep birlikte namazını kıldık Rabbim kabul buyursun. Biliyoruz ki insanlar yer yüzüne imtihan olmak için gönderildi. Bunu Mülk suresinin ilk ayetlerinde Rabbimiz, 'Allah ölümü de hayatı da bakalım hanginiz daha güzel işler yapıyorsunuz, amel işliyorsunuz diye sizi imtihan etmek için yarattı.' buyurmaktadır. Merhum Oğuzhan Asiltürk beyefendi için şahitlik ediyoruz ki o, hayatında hep en güzel amel işlemeye çalıştı. Bir Ayet-i Kerime var, 'Öyle adamlar vardır ki, ne mal ne ticaret ne herhangi başka bir şey onları Allah'ı zikirden, Allah'ı hatırlamaktan, hatırlatmaktan, namaz kılmaktan ve İslam için mücadeleden alıkoyamaz.' Yine biz biliyoruz ki, Oğuzhan Asiltürk beyefendi tarifsiz bir Müslüman idi, gençleri daha iyi yetiştirmek için "Şuur Dersleri" ile yapmış olduğu çok güzel faaliyetler vardı. İnşallah bütün yapmış olduğu bu güzel faaliyetler  ve ameller, onun amel defterinde karşısına çıkar ve cennette en güzel yere gitmesine vesile olur. Biz bir kul olarak, onu tanıyanlar olarak hüsnü şehadette bulunuyoruz. Rabbim şehadetlerimizi kabul eylesin." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kısa bir tezkiye konuşması daha yaptıktan sonra sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdi.

Erdoğan ise şu ifadeleri kullandı:

- "Bu millete çok büyük emekleri geçti"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze namazı sonrasında yaptığı konuşmada, Asiltürk'e son görevlerini yaptıklarını söyledi.

Gençlik yıllarından itibaren Asiltürk ile tanışıklıklarının olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Değerli büyüğüm Oğuzhan ağabeyimizle birlikte uzun yıllar bir arada olduk. Özellikle de devlet adamlığından tutunuz, tabii bakanlıklarıyla birlikte de siyaset hayatı içerisinde bu ülkeye, bu millete çok büyük emekleri geçti, çok büyük gayretleri oldu. Rabbim inşallah sevgili Habibi'nin 'Liva'ül Hamd' ismiyle müsemma sancağı altında bizleri haşru cem eylesin ve bu yolculukta da bizleri yalnız komasın, ayrı komasın.

İnşallah bu koronavirüsten tüm insanlığı Rabbim muhafaza eylesin ve hep birlikte inşallah dualarımızı ihmal etmediğimize inanıyorum. Az önce tezkiyenizde zaten gayet güzel bir tezkiyede de bulundunuz. Haklarımızı helal ettik ve inşallah cennetiyle, cemaliyle de bizleri müşerref kılsın. Tüm ailesine ve tüm camiaya başsağlığı diliyoruz."

Erdoğan, konuşmasının ardından Asiltürk'ün tabutuna omuz vererek cenaze nakil aracına kadar taşınmasına eşlik etti.

Törene Asiltürk'ün ailesi ve yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Saadet Partisi YİK üyeleri Recai Kutan ve Yasin Hatipoğlu, eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan, İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı Genel Başkanı Kemal Ergün, eski bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda kişi katıldı.

Asiltürk'ün cenazesinin Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verilmesinin ardından Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Asiltürk'ün kabri başında dua etti.

Editör: Mehmet Çalışkan