Suudi Arabistan hükümeti, koronavirüsün daha fazla yayılmasını engellemek amacıyla ilk önce tüm ülkelerin umre ziyaretlerini geçici bir süre askıya almıştı. Ardından kendi vatandaşlarının da umre ziyaretlerini geçici olarak askıya alan Suudi Arabistan Hükümeti son olarak, Kabe’nin hemen etrafındaki metaf (tavaf) alanını da geçici bir süreyle tavafa kapatmıştı.

Gece yarısı Şehy Abdurrahman Sudeys tarafından yapılan duyuruda metaf alanının bu sabah namazı itibarıyla açılacağı bildirildi.

Suudi Arabistan Hükümeti, virüsün temas yoluyla daha fazla insana bulaşmaması için Kabe’nin etrafına set çekerek metaf alanını açtı.

Virüse karşı tedbirlerin alınmasının ardından umrenin yeniden açılması bekleniyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan destek

Virüsle mücadele kapsamında üst düzey tedbirler alan Suudi Arabistan Hükümetine Diyanet İşleri Başkanlığından destek geldi.

Suudi Arabistan Ankara Büyükelçisi Walid Bin Abdul Karim El Khereiji Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı 4 Mart 2020’de makamında ziyaret etti.

Başkan Erbaş, koronavirüs (Kovid-19) salgınının hızla yayıldığını vurgulayarak, salgının önüne geçilmesi maksadıyla Suudi Arabistan’ın umre ziyareti için ülkeye girişlerin tedbir amaçlı geçici olarak askıya alma kararının yerinde olduğunu ve kararı desteklediklerini belirtti.

KABE CANLI YAYIN

Editör: Mehmet Çalışkan