Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, işgalci İsrail'in Mescid- i Aksa'ya yönelik baskınlarına ilişkin yaptığı basın açıklamasında yurt genelinde tüm camilerde öğle ezanıyla birlikte duaların yapılacağını duyurdu.

Başkan Erbaş’ın yaptığı dua çağrısının ardından ülke genelindeki 90 bin caminin minaresinden Mescid-i Aksa için tekbir, salavat ve dualar yükseldi.

Öğle ezanıyla okunan salaların ardından Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için minarelerden yükselen dualara vatandaşlar da evlerinin balkon ve pencerelerinden eşlik etti.

Minarelerden yükselen duada şu ifadelere yer verildi:

"Ya Rab! Sen kimsesizlerin sahibi, mazlumların sığınağısın, bizlere rahmet, merhamet ve nusret eyle,

Sen bizim Mevlamızsın, zalimlere karşı bize yardım eyle,

Şu mubarek gün ve geceler hürmetine, İlk kıblemiz Mescid-i Aksayı ve Peygamberler şehri Kudüs’ü zalimlerin işgalinden kurtar Allahım!

Ya Rab! Miracın basamağı Mescid-i Aksa’yı korumayı bu uğurda mücadele etmeyi yeryüzündeki bütün müslümanlara ve bizlere nasip eyle Allahım! 

Evlerinden yurtlarından kovulan, öz vatanlarında garip kalan mazlum bütün Müslümanlara kurtuluşlar nasip eyle Allah’ım!

Mazlumların umudu, gariplerin yurdu cennet vatanımızı ve aziz milletimizi her türlü tehlikeden koru Allah’ım!"

Tekirdağ

İsrail polisinin, Mescid-i Aksa'da nöbet tutan Filistinlilere saldırmasına ilişkin, öğle ezanının ardından Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu ve zalimlerin zulmünün son bulması için salalar okundu. 

Tekirdağ'da, tarihi Rüstempaşa Camii'nde de öğle ezanın ardından sala okundu.

Kocaeli

Kocaeli'de, tarihi Yeni Cuma Camii'nde de öğle ezanın ardından Mescid-i Aksa için sala okundu, dualar edildi.

Kırklareli

Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu ve zalimlerin zulmünün son bulması için duaların yükseldiği Kırklareli'nde, Osmanlı'nın Trakya'daki ilk mirası Hızırbey Camii'nde de öğle ezanın ardından sala okundu.

Camiye gelen vatandaşlar da ellerini semaya açarak dualara eşlik etti.

Isparta'da İsrail polisinin, Mescid-i Aksa'da nöbet tutan Filistinlilere saldırmasına ilişkin, öğle ezanının ardından Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu ve zalimlerin zulmünün son bulması için salalar okundu, dualar edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan