Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s.) dünyayı teşrifinin yıl dönümü olan ‘Mevlid’ gecesinde ve takip eden hafta boyunca ‘Mevlid-i Nebi Haftası’ başlığı altında, Peygamber Efendimizi anmaya ve anlamaya yönelik çok sayıda program düzenliyor.

‘Mevlid-i Nebi Haftası’ kapsamında her yıl yurt içi ve yurt dışında çok sayıda etkinlik düzenlenerek, Peygamber Efendimizin örnek hayatı gündemde tutuluyor.

Her yıl farklı bir tema belirleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, belirlediği başlıklarla toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

‘2019 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası’ temasını ‘Peygamberimiz ve Aile’ olarak belirleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, her yıl olduğu gibi bu yıl da hafta başında sosyal medya platformlarında haftanın temasına uygun çok sayıda içerik paylaştı.

Diyanet İşleri Başkanlığının Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında; ‘Fenomen Olma İyi Ebeveyn Ol’, ‘Online Oynama Onunla Oyna!’, ‘Hesap Açma Ailene Kucak Aç!’ ve ‘Telefonun Değil Eşinin Yüzüne Bak!’ başlıklarıyla paylaştığı videolar, medyanın her alanında geniş yer buldu.

Star Gazetesi Yazarı Resul Tosun, Diyanet İşleri Başkanlığınca hafta kapsamında paylaşılan o içerikleri köşesine taşıdı.

İşte Star Gazetesi Yazarı Resul Tosun’un; ‘Online Oynama Onunla Oyna!’ başlıklı yazısı:

“Online Oynama Onunla Oyna!

O’nun ailesi birbirine güvenirdi. Ya senin?!

O’nun ailesinde şefkat vazgeçilmezdi. Ya senin?!

O’nun ailesinde istişare hâkimdi. Ya senin?!

O’nun ailesi sevgi doluydu. Ya senin?!

Fenomen olma iyi ebeveyn ol!

Bunlar ve benzerleri, 8 Kasım Cuma günü Diyanet İşleri Başkanlığı’nın (DİB) ‘Peygamberimiz ve Aile’ mottolu Mevlid-i Nebi Haftası’nın açılış programında sahnedeki dev ekranlara yansıyan fevkalade anlamlı uyarılardı!

***

Diyanet kabuğunu yırtmaya başlamış anlaşılan. Çok kısa videolarla sanal dünyada trend olacak uyarılara imza atmış. Sanal dünyada kaybolan aile efradını uyaran bu çıkış Diyanet İşleri Başkanlığının çağı yakalama hamlesi olarak görüyor ve tebrik ediyorum.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hocanın hususi davetine icabet ederek o toplantıya gittim, iyi ki gitmişim. İlk defa bıkmadan usanmadan takip ettiğim bir organizasyonla karşılaştım. Programın akışında hiç boşluk yoktu ve sıkmadan usandırmadan mükemmel bir organizasyona şahit oldum.

Daha içeri girmeden dışarıya yansıyan ilahi sesinin banttan yayınlanan bir CD zannettim. İçeri girince gördüm ki Fatih Koca’ canlı performans sergiliyor. Efendimiz (aleyhisselam) konulu hepsi birbirinden güzel ilahileri icra ediyordu.

***

Cumhurbaşkanı gelinceye kadar devam eden o enfes icra bile gitmemize değdi doğrusu. Cumhurbaşkanı yerini alınca 10 müezzin sahneye çıkıp salâ okumaya başladığında kendimi birden 15 Temmuz gecesinde hissettim.

Peşinden Fatih Camii İmamı Bünyamin Topçuoğlu Âli İmran 31-32, Rum 21-22 ve Furkan 74-75. ayetlerini tilavet ederken mealleri de büyük ekrana yansıyordu.

Günümüzde unutulmaya yüz tutan Süleyman Çelebi mevlidinin ‘Veladet Bahri’ni okuyan İsmail Coşar’ın icrası ise etkileyiciydi, tüylerimizi diken diken etti.

***

İlk konuşmayı ev sahibi olarak başkan Erbaş yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığının faaliyetlerini anlatarak medyayı da aile hususunda göreve çağırdı.

Konuşmanın en ilgi çeken ve göz yaşartan anekdotu ise DİB Kuran Kursu’na giden bir hanımın alkolik kocasının hidayetine vesile olmasıydı.

Bu sene ‘Peygamberimiz ve Aile’ konusunu seçtiklerini ve ‘Ailemde iyilik var’ temalı kısa film yarışması düzenlediklerini, aile dergisi yayınlamaya başladıklarını ve Mevlid-i Nebi konulu uluslararası bir sempozyum yapacaklarını da ilave eden Erbaş hocadan sonra aile içindeki iletişimi konu edinen son derece anlamlı sine vizyon gösterilerinin arzı yapıldı.

‘Online oynama onunla oyna!’ mesajı da çocuğunu ihmal edip telefonla meşgul olan babalara yönelik bir görseldi.

Dedim ya DİB çağı yakalama istikametinde kabuğunu yırtmış.

Son bölümde Cumhurbaşkanının konuşması vardı. Tarihi bir konuşmaydı. Efendimize olan sevgisini ve onun yolunda yürümenin gereğini anlatırken yazılı metin okumuyor iliklerine kadar yaşıyordu. Dinlerken bunu hissediyordunuz.

Allah ihlas ve istikametten ayırmasın, güç kuvvet versin!

***

Umut ışıklarının cılızlaştığı, zulmün alevinin göğe yükseldiği, cehaletin dört bir yanı kuşattığı bugünlerde İslam âlemini felaha erdirecek kurtuluş yolunun Allah'ın kitabı Kuran ve onun âlemlere rahmet olarak gönderdiği Resulü'nün rehberliği olduğunu dile getiren cumhurbaşkanından birkaç cümle naklederek yazıyı noktalayalım. Dedi ki:

"Onun getirdiği din, adalet dinidir, merhamet, nezaket dinidir. Onun getirdiği din, selam dinidir, barış, uhuvvet dinidir.”

“Dünya saadetinin de ahirette kurtuluş yolu da İslam'dadır. Dinimiz İslam ve Peygamberimiz tüm dünyada barış ve güveni, eman ve huzuru, saadet ve selameti inşa için gönderilmiştir. Bizler de işte bu yüce dinin mensubu ve o kutlu Peygamberin ümmeti olarak aynı amaçlar için çalışmakla mükellefiz." 

“Rabbim bizi Resul-ü Kibriya Efendimizin kutlu, mübarek, aydınlık yolundan ayırmasın.”

Âmin, âmin, âmin.”

Editör: Mehmet Çalışkan