Peygamber Efendimizin dünyayı teşrileri münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hala Sultan Camii’nde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla düzenlenen Mevlid-i Nebi Gecesi Özel Programında gönüller peygamber sevgisiyle doldu.

Kur’an-ı Kerimden Aşr-ı Şerifler, Mevlid-i Şerif ve ilahilerin okunduğu programda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Hala Sultan Camii’ni dolduran Kıbrıslı vatandaşlara sohbet verdi.

Erbaş sohbetinde Peygamber Efendimizin insanlığın kurutuluşu için gönderilmiş bir rehber olduğuna vurgu yaparak, "O, hakkın ve hakikatin şahidi; hak yolunun delilidir. O, Allah’a kulluk bilinciyle, iyilik ve ibadet üzere bir hayat yaşayanların rehberi ve müjdecisidir. O, Allah’ın dininden ve Resulünün yolundan sapanlara karşı, Allah’ı, mahşer gününü, azabı hatırlatan bir uyarıcıdır. O, insanlığı âlemlerin Rabbine, iyiliğe, adalete ve merhamete davet eden bir davetçi ve getirdiği ilahi mesajla yeryüzünü aydınlatan nurlu bir kandildir. İşte Peygamber Efendimiz (s.a.s), Allah’ın ona verdiği bu vazifeyle, cahiliye dönemini asr-ı saadete dönüştürmüştür." ifadelerini kullandı.

Sohbetinde son günlerde Avrupa kaynaklı mihraklarca Peygamber Efendimize yönelik hakaret içerikli yayınlara da tepki gösteren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Aklını ve vicdanını kaybeden bir takım kişi ve gruplar, insanlığın kurtuluş umudu olan İslam’a ve Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.) saldırmaktadır. Bugün özellikle Avrupa’da ahlaktan, insaftan, edepten yoksun bir şekilde İslam’ın muazzez elçisine dil uzatıldığına şahit olmaktayız. Sorumsuz ve basiretsiz söylemlerle camilerimiz ve Müslüman kardeşlerimiz, ırkçı terör guruplarının hedefi haline getirilmektedir. Açıkça ifade edeyim ki bu tam anlamıyla bir akıl tutulmasıdır. Batı’nın, en temel insani değerleri yitirdiğinin bariz bir göstergesidir. Biliyoruz ki bu ayrımcı ve insanlık dışı uygulamaların temel amacı, İslam’ı kendi toplumlarının gözünde itibarsızlaştırarak yükselişine engel olmaktır. Bugün dünya, Peygamber efendimizin üstün şahsiyeti ve örnek ahlakı nezdinde İslam’ın hayat veren ilkeleriyle buluşmaya her zamankinden daha fazla muhtaçtır. Bu sebeple son peygambere ümmet olmanın onurunu yaşayan müminler olarak bizler, bütün bu saldırılar karşısında güçlü bir duruş ortaya koymaya mecburuz. Millet olarak, ülke olarak, tüm Müslümanlar olarak, İslam alemi olarak bunu yapmak zorundayız, bu duruşu göstermek zorundayız. Bunun için her platformda ve her vesileyle dünyayı, İslam’ın merhamet, adalet, hakkaniyet, güzel ahlak ilkeleriyle tanıştırmak için gayret göstermeliyiz." ifadelerini kullandı.

Bugün özellikle Avrupa’da İslam'ın muazzez elçisine dil uzatıldığına şahit olmaktayız. Sorumsuz ve basiretsiz söylemlerle camilerimiz ve Müslüman kardeşlerimiz ırkçı terör gruplarının hedefi haline getirilmektedir.
Açıkça ifade ediyorum ki bu tam anlamıyla bir akıl tutulmasıdır. pic.twitter.com/xPGqvb65Xx

— Prof. Dr. Ali Erbaş (@DIBAliErbas) October 28, 2020

Programın sonun Diyanet İşleri Başkanlığı Dİn Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak'ın yaptığı duayla eller semaya açıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan