Kocaeli İl Müftülüğü, İzmit İlçe Müftülüğü ve Gölkent Cami Kur'an Kursu Yaptırma Yaşatma ve Onarma Derneği tarafından inşa edilen Gölkent Erkek Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu ve Camii, geleceğin hafızlarını yetiştiriyor.

Hafızlık eğitimine devam eden öğrenciler bu eğitimlerinin yanı sıra Kur’an-ı Kerim, ezan ve makam gibi özel dersler de alıyor.

Kursta sürdürülen bu eğitimlerin yanında hafız adaylarına yönelik sosyal ve kültürel içerikli etkinlikler de düzenleniyor.

Bu kapsamda hafızlık eğitimine devam eden öğrenciler için kurs bahçesine gezici tiyatro sahnesi ve şişme oyun gurupları kurduruldu.

Kurs bahçesindeki etkinlikte doyasıya eğlenen öğrenciler tiyatro oyunlarına eşlik etti, yarışmalara katıldı.

Çeşitli ikramların da yapıldığı etkinlikten duydukları memnuniyeti ifade eden öğrenciler, kurs yönetimine teşekkür etti.

Gölkent Yatılı Erkek Hafızlık Kur’an Kursu Dernek Başkanı Kadir Çelikiz, "Bizler yarınlarımız için mücadele etmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda 10 bin metrekare kapalı alanı bulunan kursumuzda 20 derslik, 40 yatakhane, 2 çok amaçlı salon ve sosyal aktivitelerin yapılacağı 700 metrekarelik kapalı alanlarımız ve dışarıda da sportif aktivite alanlarımız bulunuyor. Bizler bugün onlara bir sürpriz yaptık. Çocuklarımızın pandemiden dolayı bunalan ruhlarını rahatlatmak için tiyatro etkinliği düzenledik. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan