Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bakanlar ve ilgili kurumların katılımıyla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) toplantısı gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın da katıldığı toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, koronavirüse karşı alınan tedbirler doğrultusunda; 16 Mart Pazartesi gününden itibaren ilk, orta ve liselerde 1 hafta, üniversitelerde ise 3 hafta süreyle eğitime ara verildiğini duyurdu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen koronavirüs toplantısında alınan tedbirler doğrultusunda, Kur'an kurslarında her düzeydeki eğitim öğretime, 16 Mart Pazartesi gününden itibaren 2 hafta süreyle ara verildiğini duyurdu.

Konuya dair Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 81 il ve ilçe müftülüğüne gönderilen duyuruda, şu ifadelere yer verdildi:

"Çin'de meydana gelen ve bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadele kapsamında, devletimizin bütün kurumları birtakım tedbirler almaktadır. Bu kapsamda Kur'an kurslarımızda alınacak olan tedbirler şunlardır:

16-29 Mart 2020 tarihleri arasında bütün Kur’an kurslarında her düzeydeki eğitim öğretim programlarına ara verilmiştir.

Yurt dışından gelen öğrencilerle farklı illerden gelip velilerin izni ve bilgisi dahilinde kursta kalacak öğrenciler için müftülüklerce gerekli tedbirler alınacaktır.

Bu süre zarfında tüm kurs ve pansiyonların detaylı temizliklerinin yapılması sağlanacaktır, öğreticiler kurs temizliği sürecine refakat edecektir.

Kurslar dezenfekte edildikten sonra öğreticiler kursa gelmeyecek ancak görev mahallinden de ayrılmayacaklardır. (Ölüm, doğum vb. mazeret izinleri hariç)

Öğreticiler ihtiyaç halinde din hizmetleri smıfında görevlendirilebileceklerdir.

Hafızlık eğitimine devam eden öğrencilerimiz derslerini öğreticilerine imkânlar dahilinde telefon ve sosyal iletişim ağları üzerinden verebilecektir.

Ramazan bayramına kadar icazet merasimi, yılsonu gösterileri vb. toplu törenler planlanmış dahi olsa yapılmayacaktır."

Editör: Mehmet Çalışkan