Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından erkek Kur’an kursu öğrencileri arasında düzenlenen "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali" Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, yarışmada önce il, daha sonra bölge birincilerinin belirlendiğini bugün de Türkiye birincisinin belirleneceğini söyledi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s.), “Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğretenlerinizdir.” buyurduğunu hatırlatan Başkan Erbaş, “Kur'an kursu öğrencilerimiz bu hayırlı işi vakti ile yaptılar. Kur'an-ı Kerim’i öğrendiler. Bir kısmı hafız oldu. Şimdi de bu birikimlerini bütün milletimizle paylaşıyorlar.” dedi.

Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Kur'an kursu öğrencileri arasında yaptıkları hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmalarını, Kur’an eğitimine bir teşvik olması amacıyla düzenlediklerini kaydetti.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin, Samsun Aşıkkutlu Egitim Merkezi Müdürlüğü Eğitim Görevlisi Hasan Kazancı ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Naci Demirci’den oluşan komisyon üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda yarışmada dereceye girenler belirlendi.

Buna göre; Kütahya Emirsultan Kur’an Kursu öğrencisi Furkan Süngü birinci olurken Adana Kozan Yusuf Baysal Erkek Kur’an Kursu öğrencisi Fatih Gökdal ikinci, Samsun Bafra Merkez Kur’an Kursu öğrencisi Erdoğan Okka üçüncü oldu.

Yarışmacıları tebrik eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan