İşçi emeklisi Lokman amca 34 yıldır Kur'an-ı Kerim yazıyor 

Kentteki bir fabrikadan emekli olduktan sonra evinin altındaki 40 metrekarelik bir odada çevresindekilerle birlikte Kur'an-ı Kerim'le meşgul olan Lokman Arslan (69), bir hocasının tavsiyesi üzerine 34 yıl önce Kur'an-ı Kerim'i el yazısıyla yazmaya başladı. 

İlk yazımını 2 yılda tamamlayan Arslan, daha sonraki yıllarda yazdığı 5 el yazma Kur'an-Kerim'i, çevresindekilere hediye etti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde evden çıkması kısıtlanan Arslan, çocuklarının da önerisiyle yeniden Kur'an-ı Kerim yazmaya karar verdi.

Her gün 10 sayfa yazan Arslan, Kur'an-ı Kerim'i Kurban Bayramı öncesinde tamamlamayı hedefliyor.

Kur'an-ı Kerim'i 6 kez el yazısıyla yazdı

Lokman Arslan, 34 yılda 6 kez Kur'an-ı Kerim'i el yazısıyla yazdığını ve bunları çevresindeki kişilere hediye ettiğini aktararak şu değerlendirmelerde bulundu: 

"1986 yılında hocam; 'Senin yazın güzel.' dedi. A4 kağıtları ve tükenmez kalemle başladım. Her gün bir sayfa yazarak 2 sene içinde Kur'an-ı Kerim'i yazmış oldum. Bu Kur'an-ı Kerim'i çocuklarım için saklıyorum. Diğer 5'ini de eşe dosta hediye ettim. Yazmak önemli, görsel olduğu için daha güzel anlıyorsunuz. Talebenin kafasına daha güzel giriyor. Yazdığım Kur'an-ı Kerim'lerin karşılığı olmaz. Bu para ile olmaz. 'Değeri var mı?' Hiçbirinden para almadım. Hediye ettim. Para almam. 'Neden?' Çünkü sevap daha güzel."

6'ncı Kur'an- Kerim'i yazmasından sonra yazmaya ara verdiğini dile getiren Arslan, Kovid-19 tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü olduğu için evden çıkamadığını hatırlattı.

- Sağlık Bakanımıza yazdığım Kur'an-ı Kerim'i hediye edeceğim

Arslan, çocuklarının tavsiyesi üzerine Kur'an-ı Kerim'i yeniden yazmaya başladığını belirterek; "A4 kağıda yazmaya başladım. Çocuklarım, 'Baba, bu sefer kime hediye edeceksin?' dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca her akşam televizyonlara çıktığı gibi, mahzun olduğu akşam beni bu durum çok duygulandırdı. 'Sağlık Bakanımız bu işle çok dertlendi, sağlık ordusunun başı olarak. Bu sefer yazdığım Kur'an-ı Kerim'i ona hediye edeceğim.' dedim. Birden öyle içimden geldi. Bütün sağlık çalışanlarımız adına Sağlık Bakanımıza yazdığım Kur'an-ı Kerim'i hediye edeceğim." diye konuştu.

Lokman Arslan, her gün 10 sayfa yazdığını ve Kurban Bayramı arifesinde Sağlık Bakanı Koca'ya Kur'an-ı Kerim'i hediye etmek istediğini sözlerine ekledi.

Editör: Mehmet Çalışkan