Diyanet İşleri Başkanlığınca koronavirüs tedbirleri kapsamında ertelenen sınavlar, normalleşme süreci ile yeniden başladı. Normalleşme sürecinin başlamasının ardından yapılan ilk sınav ise "İhtisas Kursu Kursiyer Seçim Sınavı" oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığının müftü ve vaizlerinin yetiştirildiği Dini Yüksek İhtisas Merkezlerine seçilecek yeni kursiyerler için Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce iki aşamalı (Yazılı ve Sözlü) olmak üzere İhtisas Kursu Kursiyer Seçim Sınavının ilki yapıldı.

27 sınav merkezinde gerçekleştirilen yazılı sınavda adaylar, hazırlanan tedbirler kapsamında sınav salonlarına alındı.

Koronavirüs önlemleri kapsamında binalar, sınav öncesi temizlendi ve dezenfekte edildi. Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi'nde sınava katılmak için gelen adayların ateşleri ölçüldü, maske takılıp eller dezenfekte edildikten sonra salonlara alındı.

Sınav binasına girişte, bina içerisinde ve çıkışta adayların sosyal mesafeyi korumaları için görevliler tarafından yönlendirmeler yapıldı. Arapça, İlahiyat alanı ve Genel Kültür konularında adaylara toplam 100 soru yöneltildi.

Sınav bitiminde adaylar, sosyal mesafeyi koruyacak şekilde önlemler alınarak binadan ayrıldı.

Yazılı ve sözlü sınavdan başarılı olarak sıralamaya giren erkek adaylardan 360, kadın adaylardan ise 40 personel, İhtisas Kursuna katılmaya hak kazanacak.

Editör: Mehmet Çalışkan