Milli Dayanışma Seferberliği kapsamında toplumun her kesiminden insanlar gerek bireysel gerekse kuruluşlar vesilesiyle yaşlı, hasta ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzatırken aynı zamanda evlerinde kalmak zorunda kalan çocuklar da unutulmuyor.

Nevşehir’de Merkez Çiçekli Camii’nde görev yapan İmam Hatip ve Türkiye Diyanet Vakfı Gönüllüsü Ahmet Aydemir’de bu zor süreçte çocukları motive edebilmek adına camiye gelemeyen çocuklarla irtibatını kesmedi ve her gün telefonla onların hatırını sordu.

Çocukların koronavirüs önlemleri nedeniyle camiye gelemediklerini ifade eden Aydemir, hayırseverlerin camiye bağışladığı oyuncakları, çocukları evlerinde ziyaret ederek kendilerine hediye ediyor.

Aydemir, “Biliyorsunuz son günlerde koronavirüsten korunmak için evlerinden dışarı çıkamayan çocuklarımızın canları sıkılıyor, inşallah bu virüsten Rabbim hepimizi en kısa zamanda kurtarır. Camimizdeki çiçeklerin sahipleri mahallemizin çocuklarıydı, şimdi mahzun kaldılar, çocuklar evlerinde, çiçekler burada kaldı. Ben de dedim ki çocuklar gelemiyorlarsa ben sizin yerinize çiçeklere bakıyorum, aynı zamanda onları da unutmuyor evlerini ziyaret ederek teselli anlamında istedikleri oyuncakları kendilerine hediye ediyorum. Sağolsun hayırseverler bizlere oyuncak getiriyorlar bizlerde bu zor günlerde evlerindeki çocuklarımızı mutlu etmeye çalışıyoruz”

İsmini de içerisindeki uygulamadan alan Çiçekli Cami’de bulunan her çiçekte mahalledeki bir çocuğun ismi yer alıyor. Yıllar önce çocukların camiye gelmesini sağlamak ve doğa sevgisini artırmak amacıyla cami içerisini adeta botanik bahçeye çeviren  Çiçekli Camii İmam Hatibi Ahmet Aydemir, mahalledeki her çocuğa bir çiçeği emanet ederek çocukların camiye gelip çiçeklere bakım yapmasına vesile olmuştu.

Çiçekli Camii İmam Hatibi Ahmet Aydemir, Türkiye Diyanet Vakfı 2020 Uluslararası İyilik Ödüllerine layık görüldü.

Editör: Mehmet Çalışkan