Zorlu kış şartlarının hayatı olumsuz etkilediği Erzurum Yakutiye İlçe Müftülüğüne bağlı Er-ihyader 4- 6 yaş kuran kursu öğrencileri, sokak hayvanlarına sahip çıktı.

Kur’an kursu öğreticileri ve ailelerinin desteği ile sokak hayvanları için harekete geçen minik öğrenciler, eldeki imkanları kullanarak rengarenk barınak ve mama kapları hazırladı.

Hazırladıkları onlarca kedi, kuş ve köpek barınağı ile mama kaplarını şehrin değişik noktalarına yerleştiren minik öğrenciler, bu duyarlılıkları sayesinde sokak hayvanlarını soğuktan koruyarak aç kalmalarına engel oldu.

Miniklerle birlikte sokak sokak gezerek barınak ve mama kabı yerleştiren Yakutiye İlçe Müftüsü Selim Şahin, “Minik yavrularımız bu soğuk kış günlerinde farkındalık yaparak, dışarıda sahipsiz kalan hayvanlar için mama ve yuva desteğiyle büyük bir sağduyu gösterdiler” dedi.

4-6 yaş Kur’an kurslarında yavrularımız milli ve manevi değerleriyle yetişirken sosyal sorumluluk projeleri ile de toplumsal farkındalık oluşturuyor diyen Müftü Şahin,‘Sizler yeryüzündekilere merhamet ediniz ki, Allah'ta size merhamet etsin’ Hadis-i Şerifini hatırlatarak şunları kaydetti:

“Yüce Nebi Muhammed Mustafa (s.a.v)’in evresel mesajının minik yüreklere kazınması ne güzel. Kendileri küçük, yürekleri kocaman yavrularımızı tebrik ediyor, bu iyilik hareketine öncü olan Kur’an kursu öğreticilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum.” 

Editör: Mehmet Çalışkan