Almanya’nın Hessen eyaletinde bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Waechtersbach Merkez Camii, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını gölgesinde idrak edilen Ramazan ayında 60 yaş üstü üyelerine içinde iftarlık bulunan "Ramazan Sepeti" dağıttı.

Kovid-19 salgınından en çok 60 yaş üstünün etkilendiğini belirten DİTİB Waechtersbach Merkez Camii Derneği Başkanı Hakan Akbulut, Ramazan ayında hazırladıkları sepetlerle onların gönüllerine dokunmak istediklerini söyledi.

Ramazan ayının atmosferini daha iyi yaşatmak için 100'den fazla evi ziyaret ettiklerini aktaran Akbulut, "Güzel bir 'Ramazan Sepeti' hazırlayıp yaşlılarımızın kapılarını tek tek çaldık, onları ziyaret ederek gönüllerini almaya çalıştık. Aynı zamanda uzun süredir tedavi gören ve camimize gelemeyen hastalarımızı da ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Diğer yandan yakınlarını kaybeden cemiyet üyelerimize de taziyelerimizi yineledik ve geride kalanlarına sağlık, sıhhat ve afiyet temennisinde bulunduk." dedi.

Evleri ziyaret edilenler üyeler ise bu hassasiyetten duydukları memnuniyeti dile getirerek cami yetkililerine teşekkür ettiler.

Editör: Mehmet Çalışkan