Japonya'da Müslümanlar, cuma namazını eda etmek üzere başkent Tokyo'nun Şibuya bölgesinde bulunan Tokyo Camii'nde bir araya geldi.

Maske, mesafe ve hijyen koşullarına riayet edilerek camiye alınan cemaat, fiziki mesafeye göre saf tuttu.

Okunan iç ezanın ardından Tokyo Camii İmam Hatibi Muhammet Rıfat Çınar, "Kudüs" konulu cuma hutbesi irad etti.

Kudüs'ün nice peygamberin aziz hatırasını taşıyan bir İslam şehri olduğunu kaydeden Çınar, Bakara Suresi'nin 114. ayet-i kerimesinin mealini paylaştı:

"Allah'ın mescidlerinde O'nun adının anılmasına engel olan ve onların harap olması için çalışandan daha zalim kim olabilir? Aslında bunların oralara ancak korka korka girmeleri gerekir. Böyleleri için dünyada rezillik var, ahirette de onlar için büyük azap vardır."

Filistin ve Kudüs'ü işgal etmenin sadece bu bölgede değil bütün dünyada kaosa neden olabileceğine işaret edeb İmam Hatip Çınar, "Yegane çözüm Ümmet-i Muhammed'in bir araya gelerek zulme ve işgale karşı çıkmasıdır." dedi.

Çınar, sözlerini şöyle tamamladı:

"İman ve imkanlarını bir araya getirdiklerinde Müslümanlar, dünyanın en adil ve merhametli gücünü oluşturacaktır. Kudüs İslam'ın yurdudur, Müslümanlara aittir." 

Kılınan cuma namazı sonrası işgalci İsrail saldırılarında şehit düşen Filistinli Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Editör: Mehmet Çalışkan