Diyanet İşleri Başkanlığı, personel ve ailelerinin misafir olduğu şehirlerde konaklama ve sosyal tesis ihtiyacını karşılamak amacıyla, Türkiye Diyanet Vakfı ile koordineli bir şekilde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sağlık problemleri, eğitim ve sınav gibi nedenler başta olmak üzere farklı sebeplere bağlı olarak şehirlerarası seyahat etmek durumunda kalan Diyanet personelinin konaklama sorunu, Diyanet Evi projesiyle çözüme kavuşuyor.

Bu kapsamda İstanbul Üsküdar’da yapımı tamamlanan Diyanet Evi ise İstanbul için bir ilk olma özelliği taşıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından işletilecek olan Üsküdar Diyanet Evi hakkında Diyanet Haber’e değerlendirmelerde bulunan Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin; "Üsküdar Diyanet Evi İstanbul için ilk olma özelliği taşıyor. Başta personelimiz olmak üzere konaklama ihtiyacı olan vatandaşlarımıza da hizmet verecek olan Diyanet Evimiz, yapısı itibarıyla modern ve estetik bir tasarıma sahip." dedi.

Resmi açılış için hazırlıkların tamamlandığını dile getiren Bilgin; "Normal şartlarda Üsküdar Diyanet Evimiz hizmete hazır hale geldi ve misafir kabul ediyoruz. Ancak tüm dünyada etkili olan ve ülkemizde de bir dizi tedbirlerle hamdolsun etkisi kırılan koronavirüs (Covid-19) nedeniyle resmi açılışımızı gerçekleştiremedik. Süreci yakından takip ediyoruz. İnşaallah normalleşme süreci sonunda resmi açılışımızı yapacağız." ifadelerini kullandı. 

Üsküdar Diyanet Evi'ne dair teknik bilgiler de paylaşan Bilgin, şöyle devam etti:

"Sosyal tesis olarak hizmet verecek olan Üsküdar Diyanet Evi; 35 adet 1 yataklı, 3 adet 2 yatakli,10 adet 3 yataklı ve birleşik durumda 1 adet duble yataklı olmak üzere toplam 73 kişi yatak kapasitesi ile hizmet verecek. Tesisimiz 2'si kot, 1'i giriş ve 4’ü de üst katlar olmak üzere toplam 6 kattan oluşuyor.

Tesisimizin giriş katında müdür odası, muhasebe ve müdür yardımcısı odası, resepsiyon, lobi ve mutfak bulunuyor. Birinci katında mescit, toplantı odası, server (sunucu) odası ve 8 adet misafir odalarımızın bulunduğu Diyanet Evimizin ikinci katında restoran, çamaşırhane, kazan dairesi ve mutfak, diğer katlarda ise malzeme depoları ve misafir odaları bulunuyor.

Tesisimizde tek kişilik oda fiyatı; 120 TL, paylaşımlı ( 2 ve 3 kişilik) odalarda kişi başı fiyat; 80 TL olarak belirlendi. Bu fiyatlara açık büfe kahvaltı hizmetimiz de dahildir. Yine Diyanet Evimizde ücretsiz wi-fi hizmeti, tüm odalarımızda 24 saat sıcak su, TV, çelik kasa, su ısıtıcı, bitki cay, mini  buzdolabı standart olarak yer almaktadır.

Giriş katımızda 8 adet masa ve toplam 32 koltuk kapasiteli, misafirlerimizin birlikte oturup sohbet ederken cay veya kahve içebilecekleri nezih bir kış bahçemiz bulunmaktadır.

Tesisimiz, Bağlarbaşı Metro İstasyonu'na 400 metre, Altunizade Metrobüs Durağı'na 1 km., otobüs duraklarına 100 metre ve deniz ulaşımına 3 km. mesafededir."

Adres: İcadiye Mahallesi Ayarcıbaşı Sokak Numara: 25 Üsküdar-İstanbul

Tel : 0 216 492 80 82

Fax: 0 216 492 81 82

Yol tarifi al...

Editör: Mehmet Çalışkan