Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 Yılı Hac Organizasyonu ile hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek hacı adayları için ön kayıt işlemleri 11 Kasım 2019'da başlamıştı.

2020 yılında kutsal topraklara gitmek için ilk defa kayıt yaptıracak hacı adayları, ön kayıtlarını bu gece 23:59'a kadar e-devlet üzerinden yapabilecek.

Ön kayıt ücretini yatıran adaylar, www.hac.gov.tr adresinde yayımlanacak link üzerinden e-devlet kimlik doğrulama sistemiyle giriş yaparak ön kaydını yapabilecek.

Ön kayıt yapan adaylar, www.hac.gov.tr adresi üzerinden veya müftülükler aracılığıyla; "Oda Tercihli Konaklama" ve "Otel Konaklama" türlerinden birini tercih edecek.

Adaylar, kutsal topraklara birlikte gitmek istedikleri kişilerle birlikte 5 kişiyi geçmemek kaydıyla grup olarak da kayıt yaptırabilecek.

Önceki yıllarda kaydı olup, kura sonucunda kesin kayıt hakkı kazanamayan hacı adaylarının kayıtları, Diyanet İşleri Başkanlığınca otomatik olarak yenilenecek.

Adaylar kayıt durumlarına ve kura sonuçlarına www.hac.gov.tr adresi üzerinden ulaşabilecek.

“2020 Yılı Hac Protokolü” kapsamında Türkiye’ye uygulanan hac kotası yeniden güncellenerek 3 bin 430 kişilik artışla 83 bin 430’a çıkarıldı.

2020 Yılı Hac Protokolü” Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Muhammed Salih B. Tahir Benten tarafından Mekke’de imzalandı.

“2020 Yılı Hac Protokolü” kapsamında, Türkiye’ye uygulanan hac kotası, Türkiye’nin nüfus artışına bağlı olarak yeniden güncellenerek 3 bin 430 kişilik artışla 83 bin 430’a çıkarıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Muhammed Salih Benten'in katılımıyla gerçekleştirilen “2020 Yılı Hac Protokolü” görüşmelerinde Benten'in yardımcıları, T.C. Cidde Başkonsolosu Mete Zaimoğlu, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Türk Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, Türsab Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Canatan ve T.C. Mekke Din Hizmetleri Ataşesi Yunus Acar da hazır bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Türkiye'nin hac kontenjanı 83 bin 430'a yükseltildi

Kişisel sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "2020 Yılı Hac Protokolü ile bu yıl hac kontenjanımızı 3 bin 430 kişi artırarak 83 bin 430 olarak güncelledik." dedi.

Hac kuralar 9 Ocak 2020'de çekilecek

2020 yılı hac kurası, 9 Ocak 2020'de çekilecek.

Kuranın ardından kesin kayıt hakkı kazanan adaylar kayıtlarını 13-24 Ocak tarihlerinde yaptıracak.

İlk hac kafilesi 22 Haziran’da, son hac kafilesi ise 25 Temmuz'da kutsal topraklarda olacak.

Hac ibadetinin ardından yurda dönüşler ise 6 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

Müracaatlarla ilgili açıklama ve izlenecek yol için TIKLA​YINIZ >>>

Müracaat ve Kayıt Güncelleme için TIKL​AYINIZ >>>

Ön Kayıt / Kayıt Yenileme durumunuzu sorgulamak​ için TIKLAYINIZ >>>

Editör: Mehmet Çalışkan