Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, ABD’nin Maryland eyaletindeki Amerika Diyanet Merkezi'ni de ziyaret edeceğini belirterek; "Amerika Diyanet Merkezi camisiyle, kütüphanesiyle, misafirhanesiyle, derslikleri ve diğer müştemilatıyla Türkiye'nin Amerika'daki gurur kaynaklarından biri oldu." dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın daveti üzerine ABD'ye yapacağı çalışma ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Resmi temaslarının ardından Maryland eyaletindeki Amerika Diyanet Merkezi'ni ziyaret edeceklerini aktaran Erdoğan, 2 Nisan 2016 tarihinde açılışını yaptığı bu merkezin camisiyle, kütüphanesiyle, misafirhanesiyle, derslikleri ve diğer müştemilatıyla Türkiye'nin Amerika'daki gurur kaynaklarından biri olduğunu söyledi.

Merkezin kısa sürede Amerikalı Müslümanların buluştuğu, öğrencilerin kaldığı bir yer konumuna geldiğini ifade eden Erdoğan, "Çok çeşitli, verimli tartışmaların da olduğu bir merkez haline geldi. İnşallah burada vatandaşlarımız, soydaşlarımız ve Amerikalı Müslüman kardeşlerimizle bir araya geleceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maryland eyaletindeki Amerika Diyanet Merkezi'ni 13 Kasım Çarşamba günü ziyaret edecek.

Editör: Mehmet Çalışkan