Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, yeni atanan ataşe ve müşavirleri kabul etti.

Ataşe ve müşavirlere yeni görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulunan Erbaş, Başkanlık olarak yurt dışında görevlendirdikleri ataşe, müşavir ve din görevlileriyle 100’ün üzerinde ülkede İslam’a hizmet ettiklerini söyledi.

Başkan Erbaş, yurt dışında yapılan çalışmaların önemine dikkati çekerek; “Yaptığımız çalışmalarla gerek millet varlığımız, gerek diğer Müslümanlar ve o ülkede yaşayan insanlar olsun, herkesle en çok iç içe olan kurumlardan biri de Diyanet İşleri Başkanlığımızdır.” ifadelerini kullandı.

- Kuraklaşmış, çoraklaşmış yürekleri inşallah İslam’la yeşerteceğiz

Dünya genelinde yaşanan olumsuzlukların çaresinin İslam’ın hayat veren ilkelerinde olduğunu vurgulayan Erbaş; “Sebzelerin, meyvelerin yetişmesi için toprak suya ne kadar muhtaçsa, bugün dünya da İslam’a o derecede muhtaçtır. Kuraklaşmış, çoraklaşmış yürekleri inşallah İslam’la yeşerteceğiz.” şeklinde konuştu.

Son zamanlarda dünyanın çeşitli yerlerinde artan İslamofobik saldırılara değinen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, şöyle devam etti:

- İslam’ın hayat veren ilkelerini insanlık ailesine hikmetli bir üslupla sunmalıyız

“Dünyanın pek çok yerinde camilere saldırılar var. Biz bunlarla mücadele edeceğiz. Bugün hepimize düşen görev; İslam’ın hak ve adalet anlayışını, hayat veren ilkelerini, Hz. Peygamberin çağlar üstü örnekliğini ve üstün ahlaki vasıflarını, insanlık ailesinin her bir ferdine güzel bir dille, hikmetli bir üslupla sunmak için var gücümüzle çalışmaktır. Yaşadığımız sorunlar ve insanlığın büyük krizleri, bizleri ümitsizliğe sevk etmemelidir. Müslümanlar, bin 400 yılı aşkın ilim ve medeniyet birikimiyle, genç ve dinamik nüfusuyla, yer altı ve yerüstü zenginlik kaynaklarıyla dünyanın en büyük imkânlarına sahiptir.”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yeni atanan ataşe ve müşavirleri kabulünde, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay da hazır bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan