Depremin olduğu ilk andan itibaren vatandaşları güvenli camilerde kalmaya davet eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve ekibi ilk uçakla bölgeye intikal etti. İlk olarak afet koordinasyon merkezinde başlayan çalışmalarla Diyanet İşleri Başkanlığı kendi alanında hizmetlere ağırlık verdi.

Çalışmalar kapsamında AFAD'ın belirlediği noktalarda Türkiye Diyanet Vakfı tarafından mobil mutfaklar kurularak depremzedelere sıcak yemekler ikram edildi. Yine Türkiye Diyanet Vakfı tarafından vatandaşlara battaniye desteği verildi. 

Başkan Erbaş özel bir televizyon kanalına verdiği röportajda depremden etkilenen bölgelerde Diyanet İşleri Başkanlığı olarak manevi destek verdiklerini ifade ederek, "Şuan itibarıyla Ankara’dan gelen sekiz kişilik bir manevi rehber heyetimiz, daire başkanımızın (Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanı) rehberliğinde şuanda burada. Hem hastanelerde hem taziye evlerinde, çadırlarda, salonlarda evlerine giremeyen depremzede kardeşlerimiz için manevi rehberlik yapmaktalar.” dedi.

Başkan Erbaş'ın çağrısıyla evlerinde kalmak istemeyen vatandaşlar için güvenli camiler, İl Müftülüğü koordinesiyle din görevlilerinin rehberliğinde hizmete açıldı. Erbaş, Elazığ çalışmaları kapsamında, camilerde kalan vatandaşları ziyaret ederek, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak maddi ve manevi olarak daima yanlarında olduklarını ifade etti.

Diğer yandan depremde vefat eden vatandaşların cenaze namazlarını kıldıran Başkan Erbaş, İslam dininde şehitliğin mertebelerinden söz ederek deprem, yangın, sel gibi doğal afetlerde vefat edenlerin de hükmen şehit olduğunu ifade etti. 

Taziye evlerini de tek tek ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş depremde vefat edenler için dua etti. Erbaş buralarda yaptığı konuşmalarda, depremin kıyametin bir örneği olduğuna vurgu yaparak ölüme her zaman hazırlıklı olunması gerektiğini, bu noktada ibadetlerin aksatılmaması, namazın terkedilmemesi ve kötülüklerden uzak durulması gerektiğini söyledi.

Erbaş, deprem felaketinde devletin, vatandaşının yanında olduğunun altını çizerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birçok bakanın bölgeye geldiğini ve gerekli çalışmaları bizzat yürüttüklerini dile getirdi.

Birlik ve beraberliğin en güzel örneğinin yaşandığını da sözlerine ekleyen Erbaş, "Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz zaman acılarımız azalıyor. Üzüntülerimiz paylaşıldıkça azalıyor. İnşallah birliğimiz beraberliğimiz daim olur. Şuradaki birliğimizi sürekli bir şekilde muhafaza etmek zorundayız. İnşallah böyle olduğumuz müddetçe birliğimiz beraberliğimiz daha da artacak.” dedi.

Erbaş ve beraberindeki heyet, depremde yıkılan binalardaki çalışmaları yerinde takip ederek göçük altında kalan yakınlarını bekleyen gözü yaşlı vatandaşlarla bir araya gelerek acılarını paylaştı.

VİDEOLAR

Elazığ'da meydana gelen depremde vefat eden vatandaşlar için cenaze namazı kılındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ'da deprem sonucu vefat eden vatandaşların cenazesine katıldı

Elazığ'da depremden etkilenen bazı aileler camilerde kalıyor

Erbaş: Depremde vefat edenler hükmen şehittir

Daha Fazla Video İçin

TIKLAYINIZ>>>

Editör: Mehmet Çalışkan